Civilinės saugos stalo pratybos „Gaisras Šilalės rajono ligoninėje“

Naujienos: Savivalda , 2019-12-16 18:55
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šilalės r.

Praėjusios savaitės pabaigoje, gruodžio 13 d., Šilalės rajono savivaldybėje vyko Savivaldybės lygio civilinės saugos stalo pratybos tema „Gaisras Šilalės rajono ligoninėje“. Pratybų, kuriose dalyvavo Administracijos direktorius Valdemaras Jasevičius, jo pavaduotojas Osvaldas Šarmavičius, Šilalės rajono savivaldybės Ekstremaliųjų situacijų komisija (ESK), Šilalės rajono savivaldybės Ekstremalių situacijų operacijų centro komisija, VšĮ Šilalės rajono ligoninės, UAB „Šilalės autobusų parkas“, Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Šilalės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos, Šilalės rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos ir Šilalės rajono savivaldybės administracijos darbuotojai, metu modeliuota situacija, kuomet užsidega ligoninės stogas.



Ligoninės atstovai informavo, kad ligoninėje pratybų metu buvo 102 pacientai, 56 turintys judėjimo sutrikimų asmenys, 20 iš jų gulintys viršutiniame pastato aukšte, kuriuos būtina išnešti. Gaisrinės darbuotojai informavo, kad pirmiausia būtų gelbėjami tie, kurių gyvybei kyla didžiausias pavojus. Iš pastato evakuoti pacientai būtų pervežami į kitas gydymo įstaigas. Aptarta ir situacija dėl turimos įrangos. Ligoninės atstovai informavo apie turimus neštuvus, vežimėlius, išreiškė prožektorių poreikį.

Pratybų metu detaliai aptarta veiksmų plano eiga: atitinkamų įstaigų informavimas, darbuotojų pakėlimas, kitų būtinų veiksmų atlikimas.

Pratybas įvertino jas stebėjusi Šilalės priešgaisrinės tarnybos vyresnioji inspektorė Laima Kazlauskienė, kuri teigė, kad komisija pasiruošusi reaguoti, priimti sprendimus ir koordinuoti savivaldybės lygio ekstremalią situaciją.


Rūta Janavičiūtė
Komunikacijos ir informacinių technologijų skyriaus atstovė spaudai
šaltinis: http://silale.lt/go.php/lit/Civilines-saugos-stalo-pratybos-gaisras-silales-rajono-ligonineje


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN