Komandinio spiningavimo varžybose – kova dėl Mero taurės

Новости: Спорт , 2024-05-07 08:00
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Savaitgalį Plinkšių ežere vyko tradicinės komandinio spiningavimo varžybos Mažeikių rajono savivaldybės (toliau – Savivaldybė) mero taurei laimėti. Jose dalyvavo žvejai ne tik iš Lietuvos, bet ir Latvijos. Nugalėtojams ir prizininkams įteiktos taurės. Apdovanoti jauniausias ir vyriausias dalyviai, taip pat pagavusieji didžiausią ešerį ir didžiausią lydeką, įteikti kiti apdovanojimai.

Varžybose dalyvavo 127 komandos iš visos Lietuvos: Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Plungės, Šiaulių, Telšių, Tauragės ir kitur, taip pat kaimyninės Latvijos – po 2 žmones valtyje. Gaudyti tik spiningaujant ešeriai, lydekos ir šamai. Daugiausiai sužvejota lydekų, šamų pagauti nepavyko. Visos sugautos žuvys paleistos atgal į ežerą.

Geriausiai sekėsi ir Mero taurė atiteko komandai TUKTUKAS, už pagautą laimikį surinkusiai 9 420 taškų. 2-ąją vietą iškovojo ir taurę pelnė komanda „GUSTAI“, surinkusi 8 840 taškų. Taure apdovanota ir 3-iąją vietą pelniusi komanda „ŽEMALĖ VL“, kurios surinktų taškų skaičius – 6 330.

Nugalėtojus ir prizininkus sveikino ir apdovanojimus įteikė Savivaldybės merė Rūta Matulaitienė.

Prizai įteikti ir didžiausią ešerį (450 g) pagavusiam Aurimui Mačerniui bei didžiausią lydeką (3 750 g) sužvejojusiam Rolandui Bracui. Taip pat apdovanoti jauniausias ir vyriausias žvejai.

Komandinio spiningavimo varžybos organizuojamos nuo 2017 m. Jų iniciatorius – buvęs Savivaldybės meras Antanas Tenys.

Varžybas organizavo Mažeikių rajono medžiotojų ir žvejų draugija.


šaltinis: https://mazeikiai.lt/naujienos/komandinio-spiningavimo-varzybose-kova-del-mero-taures


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN