Stažuotėje Portugalijoje – dėmesys ateities bibliotekoms (Kelmė)

El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kelmės r.

Kelmės rajono savivaldybės Žemaitės viešosios bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė Živilė Gerčienė, kartu su kitais Šiaulių regiono bibliotekų atstovais, balandžio 8–12 d. dalyvavo tarptautinėje stažuotėje Portugalijoje, Lisabonoje.

Balandžio 9–10 d. vyko EBLIDA (nepriklausoma Europos bibliotekų, informacijos ir dokumentacijos asociacijų bei institucijų skėtinė asociacija) organizuojamos konferencijos, kuriose aptarta bibliotekų ir bibliotekininkystės ateitis, skaitmeninių įgūdžių tobulinimas. Pranešimuose ir diskusijose akcentuota, kad šiuolaikinė ir ateities biblioteka yra atvira ir prieinama visiems, besikeičianti kartu su pasaulinėmis tendencijomis. Bibliotekos tampa bendruomenių susibūrimo vietomis, technologijų, skaitmeninių įrankių prieigos taškais ir mokymo centrais. Vis didesnį vaidmenį bibliotekos atlieka ne tik formuodamos kultūrinį identitetą, bet ir spręsdamos įvairius socialinius iššūkius. Visuomenės poreikiai keičiasi didžiuliu greičiu, tad prisitaikymas, gebėjimas įsitraukti, kvalifikuotai atlikti naujas užduotis tampa vienu iš pagrindinių bibliotekų rūpesčių.

Stažuotės metu aplankytos dvi Lisabonos regiono bibliotekos: Marvila Municipal Library – didžiausia Lisabonos savivaldybės biblioteka, kurios veikla daugiausia orientuota į vietinės bendruomenės įgalinimą, socialinių problemų sprendimą, ir Fábrica das Palavras – viešoji biblioteka, kuri veikia kaip modernus kultūros ir laisvalaikio centras Vila Franca de Xira mieste.

Projektą „Kultūros sektoriaus bendrųjų, vadybinių ir profesinių kompetencijų tobulinimas“ įgyvendina Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka.


šaltinis: https://www.kelme.lt/stazuoteje-portugalijoje-demesys-ateities-bibliotekoms/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN