Metų eksportuotojo apdovanojimas įteiktas KIKA GROUP įmonei

News: Autonomy , 2019-04-25 12:08
El. pašto adresas: dovile@adverum.lt

Modernią gyvūnų pašaro gamyklą bei mažmeninės prekybos tinklą Lietuvoje ir Estijoje valdanti įmonė KIKA GROUP, UAB 2019 metų pirmąjį ketvirtį pažymi itin prasmingai – įmonė tapo Lietuvos pramonininkų konfederacijos „Lietuvos metų eksportuotojo“ apdovanojimo laureate.

Įmonei įteiktas apdovanojimas ne tik už Lietuvai neįprastas eksporto kryptis, tokias kaip Taivanas, Pietų Korėja, Japonija ar Saudo Arabija, bet ir už eksporto mastą – įmonės pašarais visame pasaulyje šeriama daugiau nei milijonas šunų ir kačių. Vertinimo kriterijumi taip pat tapo investicijos į plėtrą ir modernizaciją, 2018 m. įmonė investavo apie 5 mln. eurų į parduotuvių tinklą ir daugiau nei 3,5 mln. eurų į pašarų gamyklos modernizavimą.

„Esame labai plataus profilio įmonė ir turime vadinamuosius su eksportu susijusius 5 know-how. Mes ne tik siūlome produktą, bet ir visą verslo modelį bei instrumentų paketą, kaip vystyti verslą svečioje šalyje. Esame mažmenininkai – tai mums leidžia suprasti klientų apsipirkimo įpročius, ir didmenininkai, t. y. esame savo klientų, kuriems parduodame produktus, kailyje. Galiausiai esame gamintojai ir eksportuotojai – geriausias praktikas iš skirtingų šalių taikome daugelyje rinkų. Taip pat įmonės įkūrėjai turi veislyną, patenkantį tarp 6 geriausių veislynų pasaulyje, augina nemažai Europos ir pasaulio čempionų“, – sako KIKA GROUP įmonei pavaldžios pašarų gamyklos AKVATERA LT eksporto vadovas Paulius Ausmanas.

KIKA GROUP eksporto veikla, pradėta daugiau nei prieš 6 metus, šiuo metu yra visiškai sklandi. Pasak P. Ausmano, po pirmaisiais metais vykusio sudėtingų rinkų atvėrimo ir gerųjų praktikų įtvirtinimo naujose rinkose, dabar jau pasiekta pardavimų įsibėgėjimo ir naujų galimybių atsivėrimo fazė. Sėkmingo eksporto augimo koziriu tapo superpremium lygio ir aukščiausius kokybės kontrolės standartus atitinkantis pašaras „Nature‘s Protection“. Lietuvoje gaminamo pašaro kokybė griežtai kontroliuojama, todėl atitinka net griežčiausius užsienio partnerių reikalavimus.

„Lietuvos metų eksportuotojo“ apdovanojimas, anot P. Ausmano, ne tik padės labiau vertinti lietuvišką produkciją, bet ir taps nauju argumentu derybose su užsienio partneriais.
2019 m. įmonė yra suplanavusi didinti plėtrą užsienio rinkose – 50 eksporto valstybių išplėsti iki 60-ties. Taip pat planuojama investuoti ir į parduotuvių plėtrą.

Lietuvos pramonininkų konfederacijos nominacija „Lietuvos metų eksportuotojas“, teikiama nuo 2001 metų, skirta įvertinti progresyvias Lietuvos įmones, į įvairias pasaulio šalis eksportuojančias lietuvišką produkciją bei rodančias pavyzdį kokybės valdymo, pažangiausių technologijų diegimo srityse. Apdovanojimas suteikia progą Lietuvos ir pasaulio verslo bendruomenei pristatyti nacionalinių įmonių pasiekimus eksporto srityje ir padidinti eksporto srautus.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN