Gyvenimas sporto ritmu pagal Dalią Belickaitę: nauji iššūkiai ir neužkariauti horizontai

News: Personality , 2019-05-14 20:17
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

Vietoje nenustygstanti ir be sporto gyventi negalinti krepšininkė Dalia Belickaitė metė sau naują iššūkį ir birželio 2 dieną stos prie vieno didžiausių bėgimo renginių Lietuvoje „NIKE We Run Vilnius“ starto linijos. Sportuojanti nuo mokyklos laikų, pelniusi ne vieną krepšinio apdovanojimą, šiandien mergina nori užkariauti naujus horizontus – renginio dieną ji bėgs 5 km atstumą. Kaip šiai užduočiai ruošiasi ir su kokiais išbandymais susiduria, D. Belickaitė atskleidžia atsakydama į interviu klausimus.
Kokią vietą sportas užima jūsų gyvenime?
Sportas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Nuo 8 metų žaidžiu krepšinį, jau tuomet man sportas tapo toks svarbus, kad mieliau eidavau į salę, užuot pramogavusi su draugais lauke. Kai pradėjau profesionaliai žaisti krepšinį, turėdavau po 2 treniruotes per dieną ir gyvenau sportiniu režimu. Visas laikas buvo suplanuotas taip, kad būčiau pailsėjusi ir mano kūnas visada būtų pasiruošęs dirbti. Vis dėlto taip nutiko, kad po patirtų traumų ir operacijų šiuo metu esu padariusi pertrauką, bet vis tiek gyvenimo be sporto neįsivaizduoju.
Sportas man padeda pabėgti nuo rūpesčių, blogų minčių ir atsipalaiduoti. Sportuodama galiu ne tik pagerinti sveikatą ir savijautą, bet ir pasikraunu energijos bei geros nuotaikos. Esu priklausoma nuo sporto ir be jo negaliu!
Kokiu sporto laimėjimu didžiuojatės labiausiai?
Sunku išskirti bent vieną, nes visi pasiekimai yra labai svarbūs ir brangūs. Per tiek metų esu iškovojusi daug pirmų vietų įvairiose čempionatuose ir turnyruose. Netgi prisiminimus pralaimėjimus ar nesėkmes, šypsena veide nedingsta, nes žinau, kad jos mane tik sustiprino kaip asmenybę. Skatino dar labiau stengtis, tobulėti ir nenuleisti rankų, kad ir kas nutiktų. Iš tikrųjų labai džiaugiuosi ir didžiuojuosi, kad sunkiais momentais stengdavausi išlikti stipri ir atrasdavau motyvacijos nesustoti. Labai gaila, kad kartais sveikata neleidžia perlipti savo galimybių ir sustabdo daryti tai, ką myliu labiausiai.
Bėgimas – kaip jį atradote?
Vaikystėje buvau labai aktyvi ir negalėjau nustovėti vietoje, norėjau lakstyti, karstytis, laipioti. Visada mėgdavau aktyviai leisti laiką, žaisti įvairius žaidimus su draugais, buvau viena greičiausių ir varžydavausi su berniukais, kuriems buvo sunkoka mane pagauti. Netgi buvau pagerinusi visus mokyklos bėgimo rekordus. Tėvai suprato, kad energiją turiu kažkur išlieti, ir taip atsirado krepšinis. O bėgimas yra neatsiejama krepšinio dalis. Būdama greitesnė ir staigesnė už kitas, turi daug pranašumų aikštelėje. Nors ir nebuvau labai ištverminga, buvau greičiausia ir tai išnaudojau įvairiose situacijose!
Ar laikote save užkietėjusia bėgike?
Nežinau, ar galėčiau taip save pavadinti. Nors sportuoju beveik kiekvieną dieną, mėgstu kuo įvairesnes treniruotes. Būna savaičių, kai krosą bėgu tik kelis kartus, o kartais visus 5–6 kartus per savaitę. Bėgdama jaučiu didelį malonumą, atsikratau neigiamų, minčių ir sugalvoju gerų idėjų. Kai būnu liūdna, pikta ar norisi išlieti nerimą, einu bėgioti.
Pernai gegužę buvau taip užsikabinusi, kad kiekvieną rytą nubėgdavau 6 km iki ežero ir išsimaudydavau, nors dar nebuvo itin šilta. Man tai tapo įprasta rutina, nes taip nusiteikdavau gerai dienos pradžiai ir paruošdavau kūną fiziškai ir moraliai.
Bėgate miške ar mieste?
Labiausiai man patinka bėgti miške, kur gamta, ramybė, raminantis paukščių čiulbėjimas. Šalia mano namų yra mielas miškelis, jame dažniausiai ir bėgioju. Vis dėlto stengiuosi pakeisti vietą, kad neatsibostų.
Pasidalinkite geriausiu asmeniniu bėgimo rezultatu.
Niekada nebandžiau nubėgti 5 km maksimaliu per visą distanciją išlaikomu greičiu. Kai bėgu visiškai atsipalaidavusi, savo malonumui, dažniausiai 5 km įveikiu per pusvalandį. Pamenu, kartą taip lengvai bėgosi, kad įveikiau 13 km per pusantros valandos. Tačiau dabar stengiuosi dirbti tikslingiau, didinti intensyvumą ir mažinti laiką.
Ar „NIKE We Run Vilnius“ pirmasis bėgimo renginys, kuriame dalyvausite?
Taip, tai pirmasis mano bėgimo renginys. Jaučiu šiokį tokį jaudulį, bet kartu labai laukiu, nes esu pasiilgusi konkurencijos, varžymosi. To jausmo, kai užplūsta adrenalinas, azartas ir tos emocijos veržiasi lauk. Darysiu viską, kad pasiekčiau išsikeltus tikslus ir pasidovanočiau dovaną. Šis bėgimas man yra ypatingas, jis vyks per mano gimtadienį! Žinau, kad tai bus tikrai įsimintinas gimtadienis.
Kokie iššūkiai laukia šiame renginyje?
Išsirinkau 5 km distanciją. Kirbėjo mintis bėgti 10 km, bet nusprendžiau pirmą kartą leisti sau įveikti mažesnį iššūkį. Taip pat nenoriu renginyje paprasčiausiai dalyvauti, noriu pagerinti asmeninį bėgimo rezultatą. Mano tikslas – įveikti distanciją per 25 min. Ruošiuosi pagerinti šį laiką, noriu save nustebinti, kad kitais metais galėčiau bėgti daugiau ir greičiau.
3 taisyklės, kurių būtina laikytis, kad bėgimas teiktų džiaugsmą?
1. Išsikelk tikslus ir iššūkius, kurių galėtum siekti tobulėdamas.
2. Tinkamai paruošk kūną. Nepersivalgyk prieš bėgimą, padaryk apšilimą.
3. Mėgaukis. Klausyk muzikos, keisk bėgiojimo vietą, kad būtų įdomiau. Per daug nespausk savęs ir bėk tokiu intensyvumu, tokį atstumą, koks teikia malonumą.
Šiemet „NIKE We Run Vilnius“ bėgimo renginys vyks birželio 2 d. Organizatoriai žada smagią šventę tiek bėgimo entuziastams, tiek juos palaikantiems. Registracijos formą ir kitą svarbią informaciją galima rasti interneto svetainėje www.werunvilnius.lt


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN