Net po kelis kartus - ant to paties grėblio (Video)

News: Law , 2019-07-03 20:27
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šiaulių m.

Vėlų birželio 26-osios vakarą Šiaulių rajone, Ginkūnuose, sustabdyto automobilio vairuotojas susitikimo su policijos pareigūnais nepageidavo, tačiau nuo jų nespruko. Susitikimą su jais 50-metis vyras priėmė kaip lemtį. Tokių lemtingų ir nepageidaujamų susitikimų su pareigūnais jis turėjo ir anksčiau, tad griebėsi jau kartą bandyto plano „B“, kyšio siūlymu pareigūnams. Šįkart, kaip ir prieš keletą metų, kai buvo sulaikytas neblaivus vairuojantis automobilį, šis planas vyrą vėl pavedė - dėl pareigūno papirkimo jam ir pareikšti įtarimai.
Šįkart sustabdyto šiauliečio automobilyje patruliai rado 4 dėžes cigarečių „Minsk“, nepaženklintų Lietuvos Respublikos banderolėmis. Jose buvo 2000 pakelių rūkalų. Ant kontrabandinių cigarečių „grėblio“ vyras užlipa jau irgi ne pirmą kartą. 2015 metais jis už akcizais apmokestinamų prekių laikymą ir gabenimą, pažeidžiant nustatytą tvarką net du kartus buvo baustas administracine tvarka. Pirmąkart buvo skirta 2896 eurų bauda, antrąkart – 5792 eurų bauda. Abiem atvejais turėtos kontrabandinės cigaretės buvo konfiskuotos.
Šįkart dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis šiauliečiui buvo padėtas ikiteisminis tyrimas. Nepaženklintų Lietuvos Respublikos banderolėmis cigarečių buvo rasta dar ir jo namuose – 2205 pakeliai tų pačių „Minsk“. Vyras, norėdamas išsisukti nuo jo laukiančios atsakomybės, nutarė sulošti „va bank“ - jį sulaikiusiems ir į komisariatą vežusiems patruliams pasiūlė 1000 eurų kyšį, nors prieš keletą metų turėjo ne kokią kyšio siūlymo pareigūnams baigtį – dėl pareigūno papirkimo jam buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Šįkart istorija pasikartojo ir šiauliečiui šalia įtarimų dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis, buvo pareikštas įtarimas ir dėl pareigūno papirkimo. Vyras atsidūrė areštinėje.
Šiaulių apskrities policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo pareigūnai kartu su prokurorais, tęsdami ikiteisminio tyrimo veiksmus, nustatė sulaikytojo bendrininką, pas kurį atliktos kratos metu rado dar per 24 tūkstančius pakelių kontrabandinių rūkalų ir 136 litrus, įtariama, naminės degtinės. 46 metų vyrui pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis ir neteisėto naminių stiprių alkoholinių gėrimų gaminimo bei laikymo.
Per dvi dienas dienas Šiaulių pareigūnai iš nelegalios apyvartos iš viso paėmė 28 558 pakelių kontrabandinių rūkalų, kurių muitinė vertė siekia 94 241 eurą. Baudžiamasis kodeksas tiems, kas pažeisdamas nustatytą tvarką įgijo, laikė, gabeno, siuntė, naudojo ar realizavo akcizais apmokestinamas prekes, kurių vertė viršija 250 MGL dydžio sumą, numato baudą arba laisvės atėmimą iki aštuonerių metų.

Video medžiaga:
&feature=youtu.be


Atstovė spaudai Gaila Smagriūnienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN