Žagarės vyšnių festivalis: policijos pareigūnai intensyviai dirbo, kad žmonės galėtų linksmintis

News: Law , 2019-07-22 19:47
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Joniškio r.

Kasmet trečiąjį liepos savaitgalį viename seniausių Lietuvos miestų – Žagarėje, vyksta žinomiausias šalies festivalis – Žagarės vyšnių festivalis. Kai vienu metu vienoje vietoje susirenka per kelias dešimtis tūkstančių žmonių, visada kyla įvairiausių grėsmių. Todėl, kai vieni dainuoja ir linksminasi, policijai būna pats darbymetis – užtikrinti viešąją tvarką ir žmonių saugumą, kad nebūtų sugadinta šventinės nuotaika.
Šiemet Žagarės festivalis pasekė Naisių festivalio pavyzdžiu ir ribojo alkoholį - tris dienas festivalio teritorijoje ir miesto parduotuvėse bei kavinėse nebuvo prekiaujama stipriaisiais alkoholiniais gėrimais. Todėl didelių incidentų ir rezonansinių muštynių užfiksuota nebuvo. Pareigūnai iš minios eliminuodavo pradedančius skeryčiotis peštukus ir juos veždavo į policiją. 16-kai pristatytųjų už nedidelį viešosios tvarkos pažeidimą ar girto pasirodymą viešojoje buvo pradėta administracinė teisena. Tiesa, atsirado du jaunuoliai, kurie nepanoro paklusti teisėtiems policijos pareigūnų reikalavimams ir jiems pasipriešino. Neblaivus (0,94 prom.) 20-metis sulaikymo metu spyrė vienam patruliui į krūtinę, o kartu buvęs neblaivus (1,06 prom.) 19-metis kitam pareigūnui spyrė į nugarą. Pareigūnai nesužaloti, o jaunuoliai uždaryti į areštinę, jiems dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojams pradėtas ikiteisminis tyrimas.
Dėl smurtavimo buvo pradėti dar du iki ikiteisminiai tyrimai – renginio metu vyras sumušė savo žmoną, o nuo nepažįstamo vyro kumščio žandikaulis buvo sulaužytas 23 metų vaikinui.
Dėl vagysčių į pareigūnus kreipėsi tik vienas žmogus. Jis pasigedo mobilaus ryšio telefono, kuris buvo paliktas neužrakintame automobilyje. Dar vienas festivalio dalyvis nukentėjo, nes buvo išdaužti jo automobilio „Audi A4“ stiklai.
Policijos pareigūnai akylai stebėjo Žagarės miesto parko atokiausius kampus. Į jų akiratį pateko 7-ni vaikinai, su savimi turėję narkotinių ar psichotropinių medžiagų. Jiems festivalis baigėsi tą pačią akimirką. Kvaišalų mėgėjai buvo išvežti į areštinę ir jiems dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis pradėti ikiteisminiai tyrimai.
Jeigu teisėtvarkos pažeidimų skaičių vertintume teritoriniu principu, tai jis atrodytų vienaip, tačiau, vertinant pagal kelių dešimčių tūkstančių žmonių sankaupą vienoje vietoje, tai jis nėra didelis. Policijos pareigūnai džiaugiasi vis didėjančių žmonių supratingumu. Kuo toliarantiškesnė visuomenė, tuo toliarantiškesnė ir policija.
Policijos pareigūnams teko teikti ir socialinę pagalbą. Pilietiški žmonės nešė jiems rastus mobiliuosius telefonus, planšetes, pinigines, pareigūnai ieškojo jų savininkų. Kai kurie daiktai savininkų tebelaukia Joniškio rajono policijos komisariate. Pareigūnai ieškojo pasimetusių vaikų tėvų ir festivalyje paliktų suaugusių asmenų draugų, kurie jau buvo išvykę namo. Teko net skolinti savo mobiliuosius telefonus, kad pasiklydėliai susisiektų su jais, nes per šėlsmą net nepastebėjo, kaip jų telefonai išsikrovė ir jie liko be ryšio.


Atstovė spaudai Gailutė Smagriūnienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN