Šiauliuose, žmonių nuoširdumas įkvepia naujiems iššūkiams

News: Law , 2020-06-03 19:52
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šiaulių m.

Mažeikių rajone nušauto policijos pareigūno tragedija sukrėtė daugelį žmonių ir inspiravo jų empatiją policijos bendruomenei, kasdien tarnyboje susiduriančiai su neprognozuojamu elgesiu, kurio pasekmės nenuspėjamos. Per pastarąsias dienas Šiaulių apskrities policijos pareigūnai patyrė žmonių pasitikėjimo ir nuoširdumo apraiškų, kurios jaudina ir įkvepia jėgų naujiems iššūkiams atlaikyti.
Po tragiškų įvykių Mažeikiuose Šiauliuose buvo mobilizuojamos policijos pareigūnų pajėgos vykti į įvykio vietą. Pietiniame Šiaulių mikrorajone gyvenantis vyriausiasis patrulis Darijus Malyševas, po naktinės pamainos nespėjęs numigti, taip pat buvo iškviestas į Patrulių rinktinės dislokacijos vietą Purienų g. esančiame Šiaulių AVPK pastate. Tokiais atvejais pareigūnų operatyvumas turi būti maksimalus. Minutės bėgo, o autobusų stotelėje mindžiukuojantis pareigūnas autobuso vis nesulaukė. Netoliese stovėjo taksi, tačiau pareigūnas su savimi grynųjų pinigų neturėjo, tik banko mokėjimo kortelę, o ja už taksi paslaugas neatsiskaitysi. Matydamas, kad išeities nėra, Darijus žengė prie taksi vairuotojo ir papasakojo, kokioje situacijoje atsidūrė. Vairuotojas tik pasakė, kad girdėjęs apie įvykį Mažeikiuose, ir nedvejodamas pareigūnui liepė sėsti į automobilį. Darijus operatyviai atsirado pareigūnų mobilizacijos vietoje ir kartu su kitais išvyko padėti Mažeikių kolegoms. Kai vakare, atlikęs pareigą, jis paskambino taksi vairuotojui, norėdamas atiduoti skolą už suteiktą paslaugą, vairuotojas atlygio atsisakė ir palinkėjo gero vakaro. Tačiau Darijus jautėsi skolingas. Ne vien pinigais. Jautėsi skolingas už supratingumą bei pasitikėjimą. Kitą dieną jis susirado jam pagelbėjusį vairuotoją Žydrūną Vaičiulį ir policijos vardu padėkojo jam už pilietiškumą ir pažinčiai prisiminti įteikė arbatos puodelį su policijos atributika bei didžiulį šokoladą.
Žuvusio Mažeikių pareigūno laidotuvių dieną jo kolegas Šiauliuose sujaudino dar vienas eilinio piliečio poelgis. Į Purienų g. esantį policijos pastatą atėjo Lietuvoje šiuo metu gyvenantis Ukrainos pilietis Maksimas. Priėjęs prie informacinio langelio, jis ištraukė iš piniginės 100 eurų ir padavė čia esančiai darbuotojai.
- „Žinau apie nelaimę Mažeikiuose. Perduokit šiuos pinigus žuvusiojo šeimai. Mano sūnūs - tokio pat amžiaus kaip jis. Viską suprantu ir užjaučiu, nes gimtinėje turiu draugų, policijos pareigūnų.
Nepaprašė net pinigų gavimo kvito.Toks pasitikėjimas labai sujaudino Šiaulių apskrities policijos pareigūnus. Nepažįstamojo paaukoti pinigai jau iškeliavo žuvusiojo šeimai ir artimiausiu metu ją pasieks.
Toks nuoširdumas ir pasitikėjimas, kurį parodo žmonės kritiniais atvejais, įkvepia policijos bendruomenę naujiems iššūkiams.


Atstovė spaudai Gaila Smagriūnienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN