Dailės festivalis „Šiaulių Monmartro Respublika’20“ Kelmės kultūros centre

News: Life Style , 2020-08-12 20:53
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kelmės r.

Rugpjūčio 7 d. Kelmės kultūros centre vyko Šiaulių “Laiptų galerijos” tradicinio tarptautinio dailės festivalio „Šiaulių Monmartro Respublika’20“ renginiai. Šiais metais festivalis išplėtė savo geografiją į regionus ir pristatė kelmiškiams bei miesto svečiams nedidelę dalį savo programos. 17 val. Kelmės kultūros centro Juozo Liaudanskio dailės galerijoje buvo pristatyta Miriam Meras (Paryžius) litografijų paroda. Renginio pradžioje žodį tarė Kelmės rajonos savivaldybės mero pavaduotojas, laikinai einantis mero pareigas, Egidijus Ūksas, kuris pasveikino dalyvius ir pasidžiaugė, kad autorės paroda turi sąsajų su Kelmės kraštu, kadangi menininkė – Ickocho Mero dukra. Parodos dalyvius pasveikino festivalio rengėja „Laiptų galerijos” direktorė Janina Ališauskienė. Apie autorės kūrybą plačiau papasakojo ir parodą pristatė dailėtyrininkė dr. Danutė Zovienė.

18 val. Kelmės kultūros centro foje vyko Čiurliolio kvartero koncertas, kurio paklausyti susirinko kelmiškiai ir svečiai iš Šiaulių.


šaltinis: http://kelme.lt/lit/Dailes-festivalis-Siauliu-Monmartro-Respublika-20-Kelmes-kulturos-centre


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN