Europos paveldo dienų metu – „Įmink Kražių paslaptį”!

News: Life Style , 2020-09-04 20:31
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kelmės r.

Europos paveldo dienos, skirtos nekilnojamojo kultūros paveldo populiarinimui, Lietuvoje vyksta kasmet. 2020-ųjų metų tema – „Kultūros paveldas ir edukacija“ – kviečia tyrinėti mus supančią kultūros paveldo įvairovę, didinti supratimą apie kultūros paveldo unikalumą ir jo vertes, atgaivinant istorinę atmintį.
Rugsėjo 11-20 d. Kražiuose kviečiame visus sudalyvauti pažintiniame-orientaciniame žaidime ir įminti šio garsaus savo istorija ir kultūros paveldo objektais miestelio paslaptį!
Kaip tai padaryti?
• Kražių M. K. Sarbievijaus kultūros centro muziejuje (darbo laikas: I-V, 8.00-17.00 val.) pasiimkite lankstinuką su žemėlapiu ir kryžiažodžiu. Aplankykite visas 4 žemėlapyje pažymėtas vietas ir jose ieškokite informacijos bei QR kodų. Nuskenavę QR kodus, gausite kryžiažodžio klausimus. Atsakymus į klausimus įrašykite į kryžiažodį ir iš spalvotai pažymėtų langelių sudėliosite atsakymą – įminsite Kražių paslaptį!
• Jei Kražių M. K. Sarbievijaus kultūros centro muziejus nedirba, Kražių paslaptį galite įminti virtualiai. Atsisiųskite kryžiažodį į savo išmanųjį įrenginį (www.kraziai.lt). Aplankykite visas 4 žemėlapyje pažymėtas vietas ir jose ieškokite informacijos bei QR kodų. Nuskenavę QR kodus, gausite kryžiažodžio klausimus. Atsakymus į klausimus įrašykite į kryžiažodį ir iš spalvotai pažymėtų langelių sudėliosite atsakymą – įminsite Kražių paslaptį!
• Išsprendę kryžiažodį (tiek lankstinuke, tiek virtualiai), ateikite į Kražių M. K. Sarbievijaus kultūros centro muziejų (darbo laikas: I-V, 8.00-17.00 val.) ir atsiimkite prizą!
Projektą „Įmink Kražių paslaptį” iš dalies finansuoja Kultūros paveldo departamentas prie Lietuvos Respublikos Kultūros ministerijos.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN