Europos paveldo dienų metu – įminta Kražių paslaptis!

News: Life Style , 2020-09-21 19:31
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kelmės r.

Europos paveldo dienos, skirtos nekilnojamojo kultūros paveldo populiarinimui, Lietuvoje vyksta kasmet. 2020-ųjų metų tema – „Kultūros paveldas ir edukacija“ – kvietė tyrinėti mus supančią kultūros paveldo įvairovę, didinti supratimą apie kultūros paveldo unikalumą ir jo vertes, atgaivinant istorinę atmintį.
Rugsėjo 11-20 dienomis Kražiuose tiek miestelio gyventojai, tiek svečiai buvo kviečiami sudalyvauti pažintiniame-orientaciniame žaidime ir įminti šio garsaus savo istorija ir kultūros paveldo objektais miestelio paslaptį. Kražių M. K. Sarbievijaus kultūros centras, įgyvendindamas projektą „Įmink Kražių paslaptį”, skirtą Europos paveldo dienoms, pristatė žaidimą, kurio metu visi norintys buvo kviečiami susipažinti su Kražių miestelio paveldo objektais.
Atsižvelgiant į šiandieninę situaciją, žaidėjai buvo kviečiami savarankiškai „tyrinėti” Kražių miestelio paveldo įvairovę. Pasiėmę lankstinuką su užduotimis ir žemėlapiu iš Kražių M. K. Sarbievijaus kultūros centro muziejaus ar virtualiai juos parsisiuntę iš internetinės svetainės (www.kraziai.lt) į savo išmaniuosius įrenginius, žaidėjai turėjo aplankyti 4 vietas, o ten radę informaciją ir QR kodus, išspręsti užduotis ir atsakymus surašyti į kryžiažodį. Teisingai atsakę į visus klausimus, žaidimo dalyviai įminė Kražių paslaptį, o už tai Kražių M. K. Sarbievijaus kultūros centro muziejuje gavo prizą-suvenyrą.
Pažintinis-orientacinis žaidimas „Įmink Kražių paslaptį” pritraukė įvairaus amžiaus dalyvių, užduotis sprendė pavieniai lankytojai, šeimos, ekskursijų dalyviai, Kražių M. K. Sarbievijaus kultūros centro bibliotekos vaikų užimtumo programos „Knygų bičiuliai“ ir kiti, besidomintys Kražių kultūros ir gamtos paveldo objektais.
Projektą „Įmink Kražių paslaptį” iš dalies finansavo Kultūros paveldo departamentas prie Lietuvos Respublikos Kultūros ministerijos.


Kražių M. K. Sarbievijaus kultūros centro
Vyr. specialistė Aistė Mažonienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN