Sulaikytas asmuo galimai neteisėtai disponavęs dideliu kiekiu šaunamųjų ginklų ir šaudmenų

News: Law , 2021-03-18 07:00
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Klaipėdos r.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (VPK KPONTV) pareigūnai su įkalčiais sulaikė dar vieną asmenį, kuris įtariama neteisėtai disponavo dideliu kiekiu šaunamųjų ginklų ir šaudmenų.
KPONTV ir Klaipėdos m. PK pareigūnams tęsiant tyrimą (apie jį skelbta 2020 m. rugsėjo mėn.) nustatyta, kad 26 m. įtariamasis klaipėdietis gali būti susijęs su bendrininku iš Prienų rajono.
2021 m. vasario mėn. Prienų rajone surengtos operacijos metu uostamiesčio KPONTV pareigūnai sulaikė anksčiau neteistą, 27 m. vienoje iš Kauno rajono įmonių dirbantį vyrą.
Kartu su Alytaus apskrities VPK pareigūnais atlikus kratas pastarojo asmens gyven-amosiose vietose bei priklausiniuose Prienų rajone ir Birštone, rasti du pistoletai-kulkosvaidžiai, du pistoletai, du pneumatiniai ginklai, išardyto revolverio, kitų ginklų dalys, ugnies ir garso slopintuvas, šešios šovinių dėtuvės, daugiau nei 1 000 įvairaus kalibro šovinių, kastetas. Kratų metu rasti ginklai, jų dalys ir šoviniai perduoti tirti ekspertams.
Įtariamajam ir kartu su juo gyvenančiam 60 m. tėvui anksčiau buvo išduoti leidimai laikyti pistoletus, lygiavamzdžius bei graižtvinius šautuvus. Šiuos teisėtai laikomus ginklus ir jiems skirtus šovinius teisėsaugininkai taip pat paėmė, įtardami, kad pastarieji buvo laikomi gal-imai pažeidžiant teisės aktuose nustatytus reikalavimus.
Be to, sulaikytojo ir jo tėvo gyvenamojo namo kieme bei patalpose aptikti, įtariama, neteisėtai laikomi tinklai ir galimai neteisėtai sumedžioti laukiniai gyvūnai, jų kailiai ir kūno dalys. Iškviesti aplinkosaugos specialistai nustatė galimus Lietuvos Respublikos administra-cinių nusižengimų kodekse numatytus pažeidimus. Pirminiais duomenimis, gamtai padaryta žala gali viršyti 47 000 Eur.

Įtariamasis buvo sulaikytas ir uždarytas į Klaipėdos apskrities VPK areštinę. Jam paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas, kuri vėliau pakeista į intensyvią priežiūrą.
Sulaikytojo tėvas apklaustas specialiuoju liudytoju.
Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos proku-ratūros Klaipėdos apylinkės prokuratūra.
Už neteisėtą disponavimą ne mažiau kaip trimis šaunamaisiais ginklais arba dideliu kie-kiu šaudmenų baudžiama laisvės atėmimu nuo 4 iki 8 metų.
Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.


Video medžiaga:


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN