Gamtos pavasarinės išdaigos pareikalavo operatyviųjų tarnybų sutelktumo

News: Law , 2021-05-04 17:53
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šiaulių m.

Nors sekmadienį sinoptikai prognozavo, kad gegužės 3-iosios naktį ir paryčiais dangus maišysis su žeme, tačiau Šiaulių krašto žmonės, ko gero, vis tiek neįsivaizdavo to, ką jie išvydo atsikėlę – viską dengė šlapias sniegas ir jis nesustodamas vis tebekrito. Gegužės mėnesį „prasidėjusi žiema“ pareikalavo Šiaulių apskrities policijos pareigūnų ir ugniagesių gelbėtojų sutelktumo.

Nuo 5 valandos ryto Šiaulių apskrities policijos Operatyvaus valdymo skyrių pradėjo atakuoti pranešimai apie medžiais užverstus kelius ir nuo kelio nuvažiavusias ar į atitvarus atsitrenkusias transporto priemones. Visas pareigūnų darbas buvo nukreiptas šiai situacijai suvaldyti. Iki pietų Šiaulių rajono keliuose fiksuoti 8 nuvažiavimai nuo kelio. Kadangi važiuojamąją dalį dengė sniegas bei vanduo ir greičiu piktnaudžiauti tiesiog buvo neįmanoma, tad kelio incidentai baigėsi tik transporto priemonių apgadinimu, žmonių aukų išvengta.

Daugiausia pranešimų apie kliūtis ant važiuojamosios dalies sulaukta iš Šiaulių rajono ir miesto. Kelias, vedantis iš Šiaulių į Kelmę, dėl jį užgriuvusių medžių tapo nepravažiuojamas. Policijos pareigūnai kurį laiką uždarė eismą, nes ugniagesiai-gelbėtojai išsijuosę dirbo, laisvindami kelią. Apie vienuoliktą eismas buvo atidarytas.

Kai kuriose Šiaulių gatvėse ant kelio gulėjo ne tik medžiai, bet ir nukritę elektros laidai. Aido gatvėje nuo namo krisdamas sniegas apgadino automobilį, o Dainų gatvėje kieme stovėjusį automobilį apgadino ant jo užgriuvęs medis.

Iš kitų Šiaulių apskrities policijos aptarnaujamų rajonų pranešimų apie gamtos pavasarinių išdaigų sukeltus incidentus sulaukta mažiau. Iki pietų iš Radviliškio rajono pasiekė žinia apie tris nuvažiavimus nuo kelio ir apie keturiose vietose eismą užtvėrusius nugriuvusius medžius, Pakruojo rajone medžių nuolaužos kėlė problemų irgi keturiose vietose, Raseinių rajone – dviejose, Joniškio rajone - vienoje.

Nuo pietų pranešimai apie gamtos sukeltus incidentus keliuose liovėsi, Šiaulių apskrities policijos pareigūnai ėmėsi įprastinių su teisėtvarkos pažeidimais kilusių problemų sprendimo.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN