Nuskambėjo jungtinis renginių ciklas – „Bažnyčių naktys Kelmės, Raseinių, Šiaulių rajonuose ir Šiaulių mieste“ – skirtas šv. Jokūbo metams

News: Life Style , 2021-07-28 20:00
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kelmės r.

„Bažnyčių naktys“ – keturių savivaldybių jungtinis religinių, turistinių, kultūrinių renginių ciklas, kuris liepos 23-26 dienomis kvietė aplankyti Kelmės, Raseinių, Šiaulių rajonų ir Šiaulių miesto sakralias vietoves ir bažnyčias, dalyvauti šv. Mišių aukose, paklausyti, kaip įstabiai vakaro sutemose skamba klasikinė, sakralinė muzika po šventovių skliautais, patirti jaukius ir prasmingus susitikimus.
Šiaulių rajone šis projektas startavo Kryžių kalne – pasaulinio garso sakralinėje, istorinėje, archeologinėje, mitologinėje, kultūrinėje, nacionalinėje vertybėje – Šiaulių rajono traukos ir žinomumo dominantėje. Čia vyko ekskursija „Kryžių kalnas nuo seniausių laikų iki XXI a.“ Liepos 24–25 d. į Kryžių kalno atlaidus rinkosi tikintieji iš visos Lietuvos ir užsienio.
Liepos 23 d. pavakarę, šv. Onos atlaidų proga, atgijo ir viena mažiausių Šiaulių rajono šventovių – Verbūnų koplytėlė. Po šv. Mišių LRT konkurso „Triumfo arka“ laureatai, operos solistai – tenoras Egidijus Bavikinas ir bosas Liudas Mikalauskas – atliko koncertinę programą „Vyriška klasika“, kurioje skambėjo populiarių miuziklų, operų, operečių, neapoliečių liaudies dainos.
Liepos 24–25 d. jau XXI kartą į teatrų festivalį-konkursą „Kartu“ Kurtuvėnuose sugužėjo geriausi Lietuvos mėgėjų meno teatrai, į šv. Jokūbo atlaidus– tiek kurtuvėniškiai, tiek tolimiausių kraštų svečiai.
Šeštadienį Kurtuvėnų Šv. apaštalo Jokūbo bažnyčioje vyko koncertinė programa „Ant sidabro tilto: polifoninės improvizacijos“, kurią atliko Petras Vyšniauskas – saksofonas, Ilona Klusaitė – smuikas, Kauno kultūros centro sutartinių giedotojų grupė „Sasutalas“, vadovas Andrius Morkūnas. Sekmadienį, prieš atlaidų Mišias, Kurtuvėnų parapijos namuose vyko diskusija apie šiandieninę kultūros lauko misiją Kurtuvėnų festivalio kontekste. Diskusijoje dalyvavo Kurtuvėnus aplankiusios piligrimės, Šv. Jokūbo kelio draugų ir Šv. Jokūbo kelio asociacijų atstovai. Ir jie, ir Kurtuvėnų parapijos klebonas Marius Dyglys pasidalino piligrimystės vedinais atradimais, potyriais ir planais.
Nors projektas „Bažnyčių naktys Kelmės, Raseinių, Šiaulių rajonuose ir Šiaulių mieste“ baigėsi, bet koncertų ciklas „Muzikinės bažnyčių naktys Šiaulių rajone“, startavusios 2018 metais, tęsiasi ir kviečia į koncertus rugpjūčio 6 d. Bazilionų, 20 d. Gruzdžių, 27 d. Meškuičių bažnyčiose.

Daugiau informacijos ir įspūdžių iš „Bažnyčių naktų Kelmės, Raseinių, Šiaulių rajonuose ir Šiaulių mieste“ vykusių renginių rajonų turizmo ir verslo informacijos centrų svetainėse:
www.infotytuvenai.lt
www.atraskraseinius.lt
www.siauliurajonas.lt arba www.kursenukultura.lt
www.visitsiauliai.lt


Nuotraukos:
Petro Valskio,
Zigmo Ripinskio,
Justinos Rutkauskienės,
Šiaulių r. TVIC


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN