Kražiuose pirmą kartą vyko „Drakonų valčių festivalis“

News: Life Style , 2021-08-17 21:45
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kelmės r.

Rugpjūčio 14-tą dieną, Kražiuose, pirmą kartą vyko „Drakonų valčių festivalis“, kuris į Kražius subūrė gausų būrį dalyvių bei žiūrovų. „Drakonų valčių festivalis“ – tai komandinio irklavimo renginys skatinantis aktyvumą, dovanojantis geriausias emocijas, patirtį ir žinias, suburiantis komandas bendram tikslui – laimėti!

„Drakonų valčių festivalyje“ dalyvavo 10 komandų:
Pirmoji komanda – AUGANTI KELMĖ. Komandą sudarė skirtingų profesijų ir pomėgių entuziastai, kuriems svarbus augantis, ambicingas ir jaukus Kelmės kraštas. Komanda atstovavo visuomeninę organizaciją „Auganti Kelmė“.
Antroji Komanda – KELMĖS UGNIAGESIAI. Komandą sudarė Kelmės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai ir jų šeimos nariai. Komanda pasižymėjo gera nuotaika ir puikiu humoro jausmu. Kaip patys teigė: „Atvykome ne tik atstovauti Kelmės ugniagesius, bet ir puikiai praleisti laiką“.
Trečioji komanda – KOLANIAI. Komandą sudarė Kolainių kaimo bendruomenės jaunimas. Tai veiklūs, energingi ir veržlūs žmonės, visada norintys visur dalyvauti bei gerą nuotaiką pagauti.
Ketvirtoji komanda - MEDŽIOTOJAI. Komandą sudarė Kražių medžiotojų būrelio nariai ir prijaučiantys medžioklei.
Penktoji komanda – DRAGON MIX"AS. Komandą sudarė Paįstrio bendruomenės (Panevėžio r.) nariai. Šiame festivalyje dalyvauja nuo 2016 metų, pavadinimu PAĮSTRYS. Šiais metais, bendros iniciatyvos dėka, buvo sudaryta mišri komanda, pavadinimu Dragon mix"as.
Šeštoji komanda – SAVANORIAI. Komandą sudarė Kelmės 605 kuopos savanoriai.
Septintoji Komanda – TURBO SRAIGĖS. Komandą sudarė dviejų skirtingų irklavimo komandų: merginų irklavimo komandos „Turbo sraigės“ ir vyrų irklavimo komandos „Ylgas“, nariai. Komandos treneris – Antanas Lankas.
Aštuntoji komanda – TOKOPOMBO. Komandą sudarė Butkiškė kaimo bendruomenės nariai, kurie kaip patys teigia, yra labai veiklūs, mylintys, energingi, vieningi sesės, broliai, pusbroliai ir sutuoktiniai, kurie myli savo gimtąjį kraštą.
Devintoji komanda – KRAŽIAI. Komandą sudarė Kražių Motiejaus Kazimiero Sarbievijaus kultūros centro darbuotojai bei Kražių bendruomenės nariai.
Dešimtoji Komanda – BIČIULIAI. Komanda atstovavo Socialdemokratų partijos Kelmės skyrių, su šūkiu: „Stasy, plaukiam į priekį!”

Burtų traukimo pagalba buvo ištraukti plaukimai, po kurių paaiškėjo finalininkai. Komandinio irklavimo prizininkais tapo: TURBO SRAIGĖS, SAVANORIAI, KELMĖS UGNIAGESIAI.

Festivalio metu netrūko pramogų, gerų emocijų ir nesuvaidinto azarto. Šiaulių priešgaisrinės gelbėjimo valdybos narai demonstravo turimą ir naudojamą įrangą, su kuria vykdo skęstančiųjų gelbėjimą ar skenduolių paiešką. Taip pat Kelmės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos budinčios pamainos II skyrius, supažindino su ugniagesių naudojama įranga bei technika.

Dėkojame visiems festivalio dalyviams, žiūrovams ir rėmėjams už nuostabų laiką, geras nuotaikas, draugiškumą, skardų juoką, palaikymą.


Kražių M. K. Sarbievijaus kultūros centro informacija


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN