Dovana ikimokyklinio ugdymo įstaigoms - virusinių ligų prevencijai

News: Science , 2021-10-09 08:22
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Organizacijos pastaraisiais metais telkė jėgas ieškant kuo paprastesnių priemonių, skirtų užkirsti kelią COVID-19 viruso plitimui. Šiltuoju sezonu stipriai išaugusi oro kondicionierių paklausa padiktavo sprendimą koronaviruso prevencijai, kuriuo gali naudotis bet kuris namų ūkis ar įstaiga. Bendro NØRDIS ir Baltic Filter projekto metu pagaminti pirmieji oro kondicionierių filtrai turintys antivirusinių savybių tiek koronaviruso, tiek kitų plačiai paplitusių virusų atžvilgiu.

Paplitus žiniai apie lietuvių sukurtą sidabro nano dalelėmis padengtą oro kondicionierių filtrą, gamintojai sulaukė dėmesio ne tik iš individualių namų ūkių, bet ir iš valstybinių įstaigų. Įvertinus įstaigas, kuriose filtrai suteiktų didžiausią naudą, suorganizuota socialinė akcija virusinių ligų prevencijai ikimokyklinio ugdymo įstaigose.

Ikimokyklinio ugdymo įstaigose sąlygos plisti virusams yra ypač palankios. “Ilgą laiką kartu leidžiantys skirtingų šeimų vaikai vienoje aplinkoje oru lengvai perduoda virusus vieni kitiems. Turėdami puikų įrankį tokiomis aplinkybėmis dirbančioms įstaigoms, norime darželiams padėti kontroliuoti virusų plitimą patalpų ore” – apie socialinės akcijos idėją pasakoja NØRDIS įrangos atstovas, BRGroup pardavimų direktorius Mindaugas Rutkauskas. “Todėl kreipiamės į visus darželius, kuriuose įdiegtos oro kondicionavimo sistemos, kviečiame jų atstovus užpildyti dovanos formą. Įvertinsime įstaigos oro kondicionavimo sistemas ir galimybes į jas integruoti Silver Nano+ antivirusinius filtrus, bei juos padovanosime”.

Kvietimas pildyti dovanos formą (https://www.brgroup.eu/site/files/DOVANA%20DAR%C5%BDELIAMS.pdf )
Silver Nano+ filtro gamintojų ir socialinės akcijos tikslas – sumažinti COVID-19 ir kitų virusinių ligų užsikrėtimo riziką, bei prisidėti prie saugaus visuomenės darbo, ugdymo ir bendravimo patalpose. Tikimasi, kad šiam tikslui pasiekti į akciją sėkmingai bus įtraukti mažiausi visuomenės atstovai bei jų susibūrimo centrai.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN