Pasiekimai kroso varžybose

News: Sport , 2021-10-24 08:04
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Gražų spalio savaitgalį Akmenės kroso trasoje treniravosi automobilių kroso meistrai ir nauji veidai. Nors ir trumpas vakarinis lietutis padarė savo, ryto saulutė jau nebeišdžiovino taip trasos, kaip šiltą vasaros dieną. Tačiau prieš paruošiant trasą žiemos poilsiui, gerai išvarė vėžes automobiliai. Galima sakyti, kad kroso sezonas jau baigtas. Šiais metais klubo nariai aktyviai startavo Lietuvos automobilių kroso čempionato visuose 5 etapuose. Ne visos varžybos buvo sėkmingos. Buvo ir prizinių vietų, ir sunkių technikos lūžių, ir nesklandumų organizatorių atžvilgiu. Tad apžvelgiant rezultatų lentelę 1600super klasėje 6 vietoje liko Žydrūnas Šarkūnas, turėję didelės vilties 2000super klasėje, Laurynas Paulauskas nepakilo iki prizinio laiptelio ir šiais metais tenkinasi 5 vieta. Du sportininkai, Jonas Ramanauskas ir Steponas Jančauskis, atstovavę ASK Extempo klubą Super cars klasėje, liko 4 ir 8 vietose. Tačiau metinėje įskaitoje atrodome labai solidžiai. Iš 17 startavusių komandų ASK Extempas - 5 vietoje. Todėl norisi padėkoti sportininkams už bemieges naktis, aktyvumą ir ryžtingą kovą trasose. O Akmenės rajono savivaldybės sporto projekto „15 sportinio veržlumo metų“ dėka už suteiktą galimybę organizuoti varžybas Akmenėje ir išleisti sportininkus atstovauti Akmenės kraštą varžybose. Dabar jau dėliojami planai kitiems metams ir tikimės sugražinti Žemaitijos kroso taurės etapą į Akmenę, Telšius, Gargždus ir gal būt Plungę.

Na, o kas sekė informaciją, tai sekmadienis trasoje buvo labai intensyvus ir kovingas. Čia rinkosi profesionalai ir mėgėjai, kurie ryžtingai mynė dviračius. Į smagias lenktynes Akmenėje sukvietė Ligos klubo narys ir MTB kroso etapų dalyvis Laimonas Skabeikis. Nuo kroso trasos per Viliošių miškus, Akmenės gamtos ir kultūros parką, sužymėta trasa 6 kilometrus mynė 6 vaikai, 21 kilometro trasos vingius bandė įveikti 58 sportininkai, tarp jų 7 moterys ir 2 mergaitės, o 42 kilometrus išbandė tik 6 elito ir 40+ grupės atstovai. Buvo smagu matyti įvairaus amžiaus dalyvius nuo 7 iki 70 metų, atvykusių iš įvairių Lietuvos kampelių nuo Vilniaus, Kėdainių, Panevėžio, Kaišiadorių, Klaipėdos, Plungės, Mažeikių, Šiaulių, Joniškio, Radviliškio ir aišku, Akmenės rajonų. Viso išdalinti 27 prizai, 9 grupėse. Apdovanojimai buvo pagaminti Laimono rankomis, kurių niekur nenupirksi, jie nepakartojami. O pačia skaniausia saulės sriuba ir uzbekišku plovu sportininkus vaišino klubo vadovė Margarita ir Saulė Stancevičienė. Nuoširdus ačiū nuolatiniams padėjėjams, kurie budi keliuose, posūkiuose, kol vyksta varžybos.

Liko akimirkos, kuriomis kviečiame pasigrožėti ir pasidžiaugti tuo, kas vyksta Akmenės kroso trasoje, dėka gyvuojančio entuziazmo.


ASK Extempas pirmininkė Margarita Skabeikienė
šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/pasiekimai-kroso-varzybose/3536


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN