Klaipėdoje baigtas tyrimas dėl neteisėto elektroninių duomenų panaudojimo ir informacijos apie privatų asmenį rinkimo

News: Law , 2021-11-17 16:32
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Klaipėdos r.

Klaipėdos apskrities Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto elektroninių duomenų perėmimo ir panaudojimo, neteisėto prisijungimo prie informacinės sistemos ir informacijos apie privatų asmens gyvenimą rinkimo (pagal LR BK 198, 198-1, 167 str.).

Ikiteisminį tyrimą pareigūnai pradėjo 2021 m. kovo mėn., gavę 2002 m. gimusios moters pareiškimą, kad kažkas galimai prisijungia prie jos paskyrų socialiniuose tinkluose, renka ir viešina informaciją apie jos privatų gyvenimą. Aiškinantis įvykio aplinkybes nustatyta, kad moteris nukentėjo nuo buvusio draugo gimusio 1999 m. Prisijungimo kodus ir slaptažodžius jam atskleidė pati nukentėjusioji, o poros gyvenimo keliams išsiskyrus, jis jungėsi prie moters paskyrų įvairiuose socialiniuose tinkluose, kai kurų paskyrų slaptažodžius pakeitė, gautą informaciją apie jos privatų gyvenimą viešino savo draugams. Didžiausi už tokią veiką grėsianti bausmė gali siekti iki ketverių metų nelaisvės. Šis tyrimas baigtas šalims susitaikius – vyras įpareigotas metus nenusikalsti, nenusižengti ir atlyginti nukentėjusiajai civiliniu ieškiniu pareikštą žalą.

Klaipėdos apskrities pareigūnai dar kartą primena – savo dokumentus, įvairius slaptažodžius ir prisijungimo kodus saugoti būtina. Patariama kiekvienai paskyrai naudoti skirtingus slaptažodžius, juos sudaryti iš sudėtingesnių skaičių ir raidžių derinių. Be to, naudinga juos reguliariai keisti, ypač jei kam nors juos atskleidėt ar įtariate, kad jie galėjo būti atskleisti.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN