Įvyko IV Lietuvos mokinių etninės kultūros olimpiados pirmasis – Savivaldybės – etapas

News: Education , 2021-12-14 23:09
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Gruodžio 10 dieną vyko IV Lietuvos mokinių etninės kultūros olimpiados pirmasis – Savivaldybės – etapas.

Olimpiados tikslas – ugdyti brandžią, visapusiškai išprususią, tautiškai ir pilietiškai susivokusią asmenybę, gebančią puoselėti, saugoti, išreikšti ir perduoti kitiems prigimtines (etnines) ir pasaulio kultūrų vertybes. Olimpiadą organizuoja Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras. Olimpiadoje gali dalyvauti visų tipų Lietuvos mokyklų 5–12 klasių mokiniai, kurie skirstomi į tris amžiaus grupes: 5–6, 7–8, 9–12 klasės.

Mūsų rajone pirmajame – Savivaldybės – etape dalyvavo Naujosios Akmenės „Saulėtekio“ progimnazijos 6 a klasės mokinė Laura Juodžionytė. Mokinę Olimpiadai paruošė istorijos mokytoja metodininkė Gintarė Sudarienė ir lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja metodininkė Zita Kurpiuvienė.

Olimpiados užduotys rengiamos centralizuotai visiems Olimpiados etapams, vadovaujantis Etninės kultūros bendrosiomis programomis bei EKGT parengtomis rekomendacijomis. Testą sudaro užduočių rinkinys – rašytiniai, vaizdu ar garsu pateikti klausimai su atsakymų variantais ir (ar) atviro tipo klausimai.

Pagal Olimpiados sąlygas yra dvi Olimpiados užduotys: pirmoji užduotis – etnokultūros pažinimo testas, skirtas atskleisti bei patikrinti dalyvio etninės kultūros gebėjimus, žinias ir supratimą; antroji užduotis – mokinio etnokultūrinės veiklos ir raiškos vaizdinis pristatymas su komentarais, skirtas atskleisti bei patikrinti dalyvio praktinius etninės kultūros raiškos gebėjimus.

Pirmojo etapo vertinimo komisija Lauros išspręstas užduotis įvertino labai gerai (surinktų taškų suma iš 60 galimų – 46), nors kai kurios užduotys ir Vertinimo komisijos nariams atrodė ne per lengviausios.

Linkime sėkmės Laurai antrajame Olimpiados etape, kuris turi būti surengtas ne vėliau kaip iki ateinančiųjų metų kovo 1 d.

Janina Rekašienė,
IV Lietuvos mokinių etninės kultūros olimpiados pirmojo etapo
vertinimo komisijos pirmininkė


šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/ivyko-iv-lietuvos-mokiniu-etnines-kulturos-olimpiados-pirmasis-savivaldybes-etapas/3743


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN