priaARTėk – nemokamos dailės pamokos gimnazistams

News: Education , 2022-01-21 14:57
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Telšių r.

Šiemet antrąjį kartą startavo Vilniaus dailės akademijos (VDA) iniciatyva „priARTėk“, kuri vyks iki pat kovo pabaigos. Projekto metu Lietuvos meno mokyklos ir gimnazijos pakviestos dalyvauti nuotoliniu būdu rengiamose netradicinėse dailės pamokose arba apsilankyti Vilniaus dailės akademijos Telšių fakultete.

VDA Telšių fakulteto dėstytojai-menininkai ir studentai jau įsitraukė į edukacinę iniciatyvą ir sausio-kovo mėnesiais kelioms dešimtims Lietuvos meno mokyklų bei gimnazijų ketina padovanoti bemaž pusšimtį pamokų, kuriose dalyvautų net keli šimtai 11-12 klasių mokinių.

Kiekvienos pamokos tema derinama individualiai su dėstytoju ir dailės mokytoju, tad mokymosi rutiną paįvairins neįprastos pamokos, virtualios ir net gyvos ekskursijos po Akademijos studijas.
Šiemet jau suorganizuotos penkios pamokos, iš kurių net trys – gyvai – surengtos VDA Telšių galerijoje. Virtualiuose susitikimuose jau dalyvavo Biržų rajono Vabalninko Balio Sruogos gimnazijos mokiniai, o į pamokas „gyvai“ atvyko Telšių „Džiugo“, Luokės V. Kleivos gimnazijų ir Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnazijos mokiniai.

Svečius pasitiko VDA Telšių fakulteto dekanas prof. Ramūnas Banys, kuris galerijoje mokiniams išsamiai pristatė visas specialybes, projektus, plenerus, tarptautines parodas ir kitus renginius. Fakulteto vadovas gimnazistams pasakojo apie stojamuosius egzaminus, davė naudingų patarimų, kaip pasiruošti stojamiesiems ir pakvietė apžiūrėti VDA Telšių fakulteto auditorijų, dirbtuvių bei studijų. Mokiniai turėjo unikalią progą pamatyti, kaip dirba studentai, pabendrauti su akademijoje dirbančiais dėstytojais, užduoti klausimų.

Parodą „90 eksponatų“, skirtą Telšių amatų mokyklos 90-mečiui, VDA Telšių galerijoje pristatė kuratorė, Metalo meno ir juvelyrikos studijų programos dėstytoja doc. Neringa Poškutė-Jukumienė, Taikomosios skulptūros studijų programą apžvelgė absolventas, Telšių galerijos vedėjas Mantas Petreikis, o apie ERASMUS+ mainų programos galimybes papasakojo metalo meno ir juvelyrikos ketvirtakursė Deimantė Kiesutė.

Atvykusiems mokiniams bei nuotolinę pamoką jau vedė, apie dizaino studijų programą ir VDA Telšių fakulteto Studentų atstovybės veiklą papasakojo trečiakursė Emilija Globytė, virtualiai su Vabalninko gimnazistais susitiko menininkė Taikomojo meno studijų programos vadovė prof. Laima Kėrienė.

Paskaitų ciklas „priARTėk“ – tai iniciatyva, kurios dėka šalies ugdymo įstaigų auklėtiniai galės susipažinti su Akademija kitokiu būdu ir apsispręsti rinktis meno krypties studijas Vilniaus dailės akademijoje.



VDA Telšių fakulteto informacija
Kontaktams:
Donata Kazlauskienė
Komunikacijos specialistė
Tel. 8 - 624 42891
El.p. donata.kazlauskiene@vda.lt


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN