Šiaulių pareigūnai vėl pakirpo sparnus kontrabandinių cigarečių tiekėjui (Video)

News: Law , 2022-02-07 20:53
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šiaulių m.

Sausio mėn. Šiaulių apskrities policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnų atliktų operacijų metu iš neteisėtos apyvartos buvo eliminuota beveik 25 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių, kurių vertė apie 87,5 tūkst. eurų. Dviem jų savininkams pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Vienas įtariamasis - niekaip negalintis atsisakyti neteisėto verslo 58 metų šiaulietis, jau dešimtmetį yra po padidinamuoju Šiaulių pareigūnų stiklu ir jau tris kartus teistas už kontrabandinių cigarečių gabenimą.
Sausio 27-osios pavakary pareigūnai, pastebėję Šiauliuose, Metalistų g., šio asmens vairuojamą automobilį „Citroen C5“, nutarė jį patikrinti. Bagažinėje kriminalistai aptiko kontrabandinių cigarečių krovinį. Tai buvo 5 500 pakelių baltarusiškų cigarečių, nepažymėtų Lietuvos Respublikos banderolėmis. Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas ir šiauliečio bute, dviejuose garažuose bei sodyboje atliktos kratos. Jų metu rasti daiktai papildė vyro nusikalstamų veikų sąrašą, mat buvo rasta ne tik per 14 tūkst. pakelių rusiškų ir baltarusiškų cigarečių be Lietuvos Respublikos banderolių, bet ir šovinių bei, įtariama, naminės degtinės. Apie 275 litrai šio gėralo, kurio dalis buvo supilstyta į sulčių tetrapakus, ir 5 šoviniai buvo rasti sulaikytojo sodyboje. Taigi po specialistų išvadų šiauliečio laukia įtarimai dar ir dėl neteisėto naminių stiprių alkoholinių gėrimų laikymo bei neteisėto disponavimo šaudmenimis. Kam reikalingi šoviniai žmogui, kuris neturi leidimo ginklui laikyti – neaišku, tačiau alkoholis ir cigaretės, anot jo paties, buvo skirti ne tik savo reikmėms, bet ir parduoti. Šiaulietis gyventi iš tokio nelegalaus verslo bando jau dešimtmetį, tačiau jo bandymai nesėkmingi.
2011 metais pareigūnai jį sulaikė kelyje Panevėžys-Šiauliai vairuojantį automobilį VOLVO S40. Atidarius bagažinės dangtį, ant asfalto pabiro kontrabandinių cigarečių MINSK pakeliai su Baltarusijos banderolėmis. Už 7 622 pakelių krovinio, kurio vertė buvo 60 tūkstančių litų, gabenimą teismas šiauliečiui skyrė 13 000 litų baudą ir visas cigaretes konfiskavo.
Net metams nepraėjus po teismo nuosprendžio, vyras Šiaulių apskrities policijos pareigūnų vėl buvo sulaikytas su kontrabandinėmis cigaretėmis. Jo vairuojamas VW GOLF 2012 metų balandžio 19-osios rytą buvo sustabdytas Šiauliuose, Statybininkų g. Automobilio salonas buvo prikimštas ne tik nelegalių rūkalų pakeliais. Tarp jų rastas ir plastikinis penkių litrų talpos indas su skysčiu, kuris skleidė stiprų spirito kvapą. O garaže, kuriuo naudojosi šiaulietis, buvo aptiktas tikras kontrabandinių rūkalų sandėlis. Pareigūnai čia rado 13 490 pakelių cigarečių su rusiškomis ir baltarusiškomis banderolėmis bei per 40 litrų spirito. Bendra iš vyro paimtų cigarečių rinkos vertė siekė beveik 108 tūkst. litų. Tada šiaulietis pasakojo, kad pardavė butą ir nutarė gautus pinigus investuoti į kokį nors verslą. Tuo „verslu“, pasirodo, tapo kontrabandinės cigaretės bei nelegalus alkoholis. Deja, ši investicija neatsipirko, nes cigaretės buvo konfiskuotos, o vyrui skirta 19 500 litų bauda.
Praėjus mėnesiui po teismo nuosprendžio už pastarąją nusikalstamą veiką, 2013 m. balandį, šiaulietis su kontrabandinėmis cigaretėmis įkliuvo trečią kartą. Netoli Šiaulių pareigūnai sustabdė du nuo Pakruojo atvažiuojančius automobilius. Prie VW PASSAT vairo sėdėjo minėtas šiaulietis, o AUDI 100 vairavo kitas šiaulietis. Apžiūrėję automobilius, pareigūnai iš pradžių nieko neleistino nepastebėjo. Tik atvėrę AUDI 100 nematomas ertmes, jie rado 3399 cigarečių pakelius su Baltarusijos banderolėmis. Rūkalų pakeliais buvo prifarširuotos automobilio durelės, jų prikaišiota po sėdynėmis, rasta net variklyje. Įtarę, kad abu šiauliečiai yra kontrabandines cigaretes gabenantys bendrininkai, Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai visą naktį dirbo, darydami kratas abiejų vyrų gyvenamosiose vietose bei garažuose. Ir visur buvo gausu kontrabandinių rūkalų. Iš viso tąkart paimta per 24 tūkstančius pakelių baltarusiškų cigarečių, kurių bendra vertė siekia beveik 200 tūkstančių litų. Teismas tąkart sankcionavo šiauliečio suėmimą ir teismo nuosprendžio jis laukė už grotų. Teismas jam skyrė du metus nelaisvės ir didžiulę - 19 500 litų, baudą.
Matyt, vyrui patiko gyvenimas pataisos namuose, kad, praėjus kuriam laikui po bausmės alikimo, jis grįžo prie tos pačios nusikalstamos veikos ir šiemet vėl sulaikytas su nelegalių rūkalų kroviniu.


Video medžiaga:


Atstovė spaudai Gaila Smagriūnienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN