Policija netoleruoja pėsčiųjų daromų pažeidimų

News: Law , 2022-03-05 13:30
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Tauragės r.

Vis dar yra daug pėsčiųjų, kurie sąmoningai nesilaiko Kelių eismo taisyklių reikalavimų - eina per gatves ne tam skirtose vietose, į pėsčiųjų perėjas įeina visai neapsižvalgę, neįvertinę esamos situacijos ir jas kerta degant draudžiamajam šviesoforo signalui. Dažnai pėstieji įeidami į pėsčiųjų perėją naudojasi ir mobiliojo ryšio priemonėmis. Atminkite, kad tokie neatsargūs ir neatsakingi poelgiai gali baigtis skaudžiomis pasekmėmis.

Antradienį, 2022 m. kovo 1 d., Tauragės mieste, Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai tikrino, kaip per perėjas einantys pėstieji laikosi Kelių eismo taisyklių reikalavimų.


Praktika rodo, kad daugelis šių taisyklių visiškai nepaiso.

Policijos pareigūnų akiratyje atsidūrė 27 pažeidėjai. Visiems minėtiems pažeidėjams surašyti administracinio nusižengimo protokolai. Jiems gresia bauda nuo 20 iki 40 eurų.

Taip pat pareigūnai, 2022 m. vasario 21-25 d., Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato aptarnaujamoje teritorijoje stebėjo ar vairuotojai sustoja prieš pėsčiųjų perėjas, kai to reikalaujama pagal taisykles. Priemonės metu buvo nustatyta 30 pažeidimų.

Šilutės rajone 15 vairuotojų nepraleido per perėją ėjusių pėsčiųjų, Šilalės rajone - 11, Tauragės rajone - 4. Šiems vairuotojams surašyti administracinio nusižengimo protokolai.

Raginame pėsčiuosius ir vairuotojus atsakingai elgtis kelyje ir laikytis Kelių eismo taisyklių bei būti itin apdairiems.

Tik saugodami ir gerbdami vienas kitą kelyje eismo dalyviai gali išvengti pavojingų situacijų ir skaudžių nelaimių.


Komunikacijos poskyrio vyresnioji specialistė
Lina Banienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN