Kleboniškių kaime – ypatinga diena: darbuosis amatininkai, vyks šienapjūtė (Radviliškio r.)

News: Life Style , 2022-06-16 05:50
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

Daugyvenės kultūros istorijos muziejaus-draustinio Kleboniškių kaimo buities skyrius (Radviliškio r.) vėl atgyja – birželio 18-ąją prasideda tradicinės, lankytojų itin pamėgtos "Senųjų amatų ir edukacijų dienos".

Radviliškio krašto ir kitų regionų tautodailininkai, sertifikuoti amatininkai autentiškoje aplinkoje dirbs kasdieninius darbus, mokys senųjų amatų, veiks kūrybinės dirbtuvės.

Šeštadienį nuo 11 iki 17 valandos praeitimi alsuojančiame gatviniame kaime įsitaisys dešimt amatininkų ir edukatorių. Darbuosis ir kitus mokys puodžius, medžio drožėjas, sodų rišėjas, pintinių pynėja, šaukštų drožėjas, veiks lėlių iš skiaučių rišimo, virvelių vijimo, linų apdirbimo, verpimo, skalbimo, paukštukų iš šiaudų gamybos, žolynų pažinimo ir kitos dirbtuvėlės.

Patyrę ir kantrūs meistrai noriai dalysis sukauptomis žiniomis, amato paslaptimis ir vingrybėmis, darbinga nuotaika ir įkvėpimu, tad išmokti galės ir niekada rankose nelaikiusieji įrankių, o kitiems bus puiki proga atgaivinti įgūdžius.

13 valandą visi kviečiami į šienapjūtę – Kleboniškių kaimo pievoje uždainuos dalgiai. Šienapjūtė prasidėdavo apie Jonines arba birželio viduryje, šios tradicijos laikomasi ir Kleboniškių kaime. Pjovėjai pustys dalgius, guldys pradalges, dainuos šienapjūtės dainas ir lauks talkininkų.

Renginio dalyviai kviečiami ne tik išbandyti senuosius amatus ir darbus, bet ir mėgautis gerąja Kleboniškių kaimo aura, sužinoti, kaip gyveno mūsų protėviai, neskubant apžiūrėti turtingas ir išsamias ekspozicijas, žydinčius darželius, pailsėti nuo kasdieninių rūpesčių.

Senųjų amatų ir edukacijų dienos tęsis iki rudens: susitikimai su amatininkais ir edukatoriais vyks liepos 9 ir 17, rugpjūčio 6 ir 21 bei rugsėjo 3 dienomis.

Renginys „Senųjų amatų ir edukacijų diena Kleboniškių kaimo buities muziejuje“ yra projekto „Kasdieniniai ir šventiniai darbai bei amatai Kleboniškių kaimo buities muziejuje“ dalis. Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba, Radviliškio rajono savivaldybė.


Daugyvenės kultūros istorijos muziejaus-draustinio informacija


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN