KKKC Parodų rūmuose – Kunigundos Dineikaitės ir Simono Kuliešio tapybos paroda „Upės ir jūros“

News: Events , 2022-08-25 22:07
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Klaipėdos m.

KKKC Parodų rūmuose (Didžioji Vandens g. 2, Klaipėda) nuo 2022 m. rugpjūčio 19 d. iki rugsėjo 11 d., veikia jungtinė Kunigundos Dineikaitės ir Simono Kuliešio tapybos paroda „Upės ir jūros“.

Jungtinėje Kunigundos Dineikaitės ir Simono Kuliešio parodoje pristatomi naujausi menininkų tapybos darbai. Šiuos autorius vienija didelio formato drobės, laisva tapybinė mintis, meilė peizažo motyvui, kuri jų darbuose įgauna įvairias netikėtas formas. Gamtos vaizdų motyvai tapybinėje plotmėje užmezga pokalbį tarp dviejų tapytojų ir upės bei jūros temos.

Kunigunda ir Simonas savo kūryboje nesiekia perteikti konkretaus vaizdo, jiems labiau rūpi atrasti ryšį su skirtingais elementais, kurie nagrinėja laiko tėkmės ir erdvės svarbą tapyboje. Anot S. Kuliešio, tapydamas jis patenka į laiko terpę, kurioje laikas nėra juntamas, jis yra lyg nenusakomas – sudaroma priešprieša, kurioje bandoma pagauti laiką jo nejuntant. Kunigundai rūpi atrasti ryšį su skirtingais elementais, būnant erdvėje užmegzti itin paslaptingą intymų santykį, kuris ilgainiui perauga į pokalbį. Šis dialogas virsta užkalbėtu peizažu, sustabdyta akimirka, tapybine misterija. Dialogas yra ir pati paroda tarp dviejų menininkų – čia yra išlaisvinama peizažo formos tapybinė tapatybė. Kaip upės su jūra.


Apie autorius

Kunigunda Dineikaitė (g. 1982) 2004 m. baigė tapybos studijas Vilniaus dailės akademijoje. 2006–2007 m. magistro studijas tęsė Sasekso universitete, Vest Dyno koledže, Didžiojoje Britanijoje. Nuo 2010 m. Lietuvos dailininkų sąjungos narė. 2007–2018 m. dirbo lektore Lietuvos edukologijos universitete, 2015 m. įkūrė tapybos studiją „Baltas kubas“. Nuo 2004 m. savo kūrybą pristato personalinėse bei grupinėse parodose. Yra surengusi daugiau nei 15 autorinių parodų įvairiose Lietuvos galerijose, dalyvavo grupinėse parodose Lietuvoje, JAV, Vokietijoje, PAR, Indijoje, Didžiojoje Britanijoje ir kt. Menininkė gyvena ir kuria tarp Vilniaus ir Palangos.

Simonas Kuliešis (g. 1987) 2016 m. baigė tapybos studijas Vilniaus dailės akademijoje, įgijo tapybos magistro laipsnį. Autorius yra surengęs 15 personalinių parodų (Austrijoje, Olandijoje, Suomijoje, Vokietijoje, Lietuvoje) bei dalyvavęs daugiau kaip 30 grupinių parodų (Lenkijoje, Olandijoje, Vokietijoje, Suomijoje, Lietuvoje). S. Kuliešis yra inicijavęs „SHCH/ŠČ“ galerijos įkūrimą (angl. artist-run space), kurioje leidžiama eksperimentuoti, rasti naujų sprendimų, ji skirta skatinti menininkų sklaidą bei vienas kito palaikymą. Šiuo metu Simonas dėsto Vilniaus dailės akademijos Grafikos katedroje. Tapytojo kūrinių yra įsigiję MO muziejus, privačios kolekcijos.

Paroda veiks iki 2022 m. rugsėjo 11 d.

KKKC Parodų rūmų (Didžioji Vandens g. 2, Klaipėda) darbo laikas: trečiadienį–sekmadienį 11–19 val. (valstybinių švenčių dienomis nedirba).


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN