Vilniaus dailės akademijos Telšių fakultete tęsiama produkto „Cinivitro“ plėtra

News: Education , 2022-10-11 20:27
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Telšių r.

Vilniaus dailės akademijos Telšių fakulteto (VDA TF) komanda apsilankė vienoje didžiausių termofikacinių jėgainių Lietuvoje Klaipėdoje įkurtoje įmonėje „Gren Lietuva“, tiekiančioje šiluminę energiją bei elektrą savo klientams.

Vizito tikslas – artimiau susipažinti su UAB „Gren“ veikla ir pristatyti šiuo metu VDA Telšių fakultete vystomą mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros (MTEP) produktą „Cinivitro“, kurio didžiąją dalį sudaro antrinė žaliava „šlakas“. Vilniaus dailės akademija yra pasirašiusi bendradarbiavimo sutartį su šia įmone ir kartu įgyvendina bendrus sumanymus.

„Cinivitro“ (lot. pelenai stikle) medžiaga gali būti naudojama kaip glazūra keramikai ar emalė spalvotiesiems metalams. Eksperimentai parodė, kad, panaudojus šlaką ir kitus cheminius reagentus, taip pat galima sukurti kokybišką šlikerinę keramiką. VDA vykdomo projekto „Kompetencijos centrų veiklos skatinimas: Vilniaus dailės akademijos antreprenerystės programa“ metu siekiama didinti VDA žinių komercinimo ir technologijų perdavimo mastą.

UAB „Gren“ vadovas Donatas Petronis ir komunikacijos specialistas Andrius Kasparavičius pristatė įmonės vykdomas veiklas, aprodė teritoriją, VDA TF atstovai turėjo galimybę pamatyti iš arti, kaip deginant atliekas atsiranda „šlakas“.

Susitikimo metu Airidas Skublickas, Igoris Skripka ir doc. Marius Norkus pasidalino pasiektais rezultatais kuriant „Cinivitro“, pateikė pavyzdžių.

Su UAB „Gren Lietuva“ atstovais susitiko VDA MTEP tyrėjas Airidas Skublickas, VDA Dizaino inovacijų centro projektų vadovas Telšiuose ir dėstytojas doc. Marius Norkus, chemikas, juvelyras Igoris Skripka, VDA Telšių fakulteto Metalo meno ir juvelyrikos studijų programos vadovė doc. Beata Zdramytė, studentės Patricija Pugžlytė (Metalo meno ir juvelyrikos studijų programos antrakursė) ir Jorilė Švedaitė (Metalo meno ir juvelyrikos studijų programos ketvirtakursė).


VDA Telšių fakulteto informacija


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN