Sveikatos stiprinimo programoje – kuršėniškių šiaurietiškojo ėjimo pratybos

News: Life Style , 2019-04-01 17:55
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šiaulių m.

Širdies ir kraujagyslių LIGŲ (ŠKL) ir cukrinio diabeto (CD) rizikos grupių asmenų sveikatos stiprinimo programoje – šiaurietiškojo ėjimo pratybos

Mūsų nedaug, bet žengiame užtikrintai! Dažnai kokybė nugali kiekybę!

Užsienio ir mūsų šalies patirtis rodo, kad galima išvengti daugelio širdies ir kraujagyslių ligų bei pailginti žmonių gyvenimą. Tam reikia perprasti ligos prigimtį, nustatyti ją skatinančius rizikos veiksnius ir atkakliai su jais kovoti. Pokyčių pirmiausia turime norėti patys ir ryžtis keisti savo gyvenseną.

Tai supratę ir norėdami užkirsti kelią šių ligų raidai akivaizdžius veiksmus pradėjo atlikti grupelė Kuršėnų miesto gyventojų.

Išklausę šeimos gydytojo ir mitybos specialisto rekomendacijų, belaukdami susitikimo su psichologu, dalyviai pradėjo judėti.

Šiaulių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras bendradarbiaudamas su Šiaulių rajono pirminiais sveikatos priežiūros centrais vykdo širdies ir kraujagyslių ligų ir cukrinio diabeto rizikos grupių asmenų sveikatos stiprinimo programą.

Programoje buvo kviečiami dalyvauti 40-65 m. amžiaus asmenys arba bet kokio amžiaus suaugę asmenys (turintys padidėjusį arterinį kraujo spaudimą, padidėjusią cholesterolio ar gliukozės koncentraciją kraujyje, antsvorį ar nutukimą, žalingų įpročių).

Norintys dalyvauti programoje turi kreiptis į savo šeimos gydytoją arba Šiaulių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biurą.

Išsamesnė informacija teikiama mob. tel. 8 676 83 341, el. paštu vsb.siauliuraj.mokymai@gmail.com

Dalyvavimas programoje yra SAVANORIŠKAS ir NEMOKAMAS.



Informaciją apie Šiaulių r. sav. visuomenės sveikatos biuro organizuojamus nemokamus sveikatos renginius ir konkursus galite rasti tinklapyje www.siauliurvsb.lt, „Facebook“ paskyroje (@siauliurvsb), Šiaulių r. sav. internetinėje svetainėje, rubrikoje „Gyventojams“ – „Visuomenės sveikatos biuras“, www.kursenai.lt skiltyje „Sveikata“, savaitraštyje „Kuršėnų krašto žinios“, tinklapyje www.etaplius.lt, laikraštyje „Šiaulių kraštas“ ir viešuosiuose rajono skelbimams skirtose vietose.

Šiaulių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro, visuomenės sveikatos specialistai, vykdantys visuomenės sveikatos stiprinimą


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN