Ilgojo savaitgalio laisvalaikio idėjos Klaipėdoje

News: Life Style , 2023-04-28 04:59
El. pašto adresas: platinimui@gmail.com
Vietovė: Klaipėdos m.

Šis savaitgalis bus ilgasis, nes pirmadienį, Gegužės 1-ąją, bus ne darbo diena. Tad pajūris laukia daugiau lankytojų nei įprastai. Prognozuojami geri orai žmones trauks laiką leisti ten. Ką veikti ir kaip praturtinti laisvalaikį, kad laisvadieniai būtų įsimintini ir turiningi? Štai kelios vertos dėmesio idėjos, ką ilgojo savaitgalio metu nuveikti Klaipėdoje.

Pažinkite miestą
Atvykus į Klaipėdą pirmiausia turistai čia būna pakerėti žavingo Klaipėdos senamiesčio. Ilgojo savaitgalio metu nepraleiskite progos pasivaikščioti juo ir susipažinti su Klaipėdos miesto istorijomis, kurias jis slepia. Aplankykite Danės krantinėje prišvartuotą Klaipėdos simbolį – laivą „Meridianą“, gaubiamą įvairių istorijų ir legendų. Šiandien ten galite netgi pasimėgauti savaitgalio pietumis.

O tuomet leiskitės į kelionę po senamiestį. Ar žinojote, kad čia gyvena „Stebuklingas peliukas“, kuriam į ausį pašnibždėtas noras būtinai išsipildys? O kaip gi be nuotraukos prie iš vandens lipančio „Vaiduoklio“, kuris traukia akį visus Žvejų gatvės praeivius? Klaipėdos senamiestis yra unikaliausias Lietuvoje ir čia pasivaikščioję atrasite daug paslaptingų ir įdomių vietų. Jeigu pasiseks, su Jumis pasisveikins ir „Katinas, džentelmeno veidu“. O apie miesto istoriją daug papasakoti gali ir visame Klaipėdos mieste esančios „Kalbančios skulptūros.“

Jūsų laukia ne tik delfinai
Gyvūnų mylėtojai viešnagės Klaipėdoje metu tikrai gali atrasti naujų draugų. Delfinariume gyvenantys delfinai nuolat laukia lankytojų. Būtent savaitgaliais čia vyksta delfinų ir kaliforninių jūrų liūtų pasirodymai. O norintys pabendrauti su sausumos liūtais, tigrais, beždžionėmis ir kitais Lietuvoje įprastai negyvenančiais gyvūnais, kaip tik tai gali padaryti poilsiaudami Klaipėdoje. Nuo balandžio vidurio jau veikia Klaipėdos zoologijos sodas, esantis šalia Klaipėdos, Jonušų kaime. Čia, didžiulėje teritorijoje gyvena per 200 įvairių gyvūnų.

Lankykitės koncertuose ir renginiuose
Ilgojo savaitgalio metu Klaipėdoje vyks daug įdomių renginių. Pavyzdžiui, Kaip tik tomis dienomis vis dar vyks Klaipėdos muzikos pavasario renginiai. Šeštadienio vidurdienį Klaipėdos lėlių teatras kviečia į vaikams skirto spektaklio „Užusienis“ premjerą, o sekmadienį, balandžio 30 d., Švyturio arenos KLUBE vyks išskirtinio balso savininkės, dainininkė Rūtos Ščiogolevaitės koncertas „Visada tave mylėsiu – Whitney Houston!“, kur gyvai skambės W.Houston muzika, užkariavusį visą pasaulį.

Pažinkite istoriją
Nepamirškite, kad ilgojo savaitgalio metu kaip tik bus ir paskutinis mėnesio sekmadienis. Tad tai bus puiki proga apsilankyti muziejuose, į kuriuos įėjimas, kaip ir kiekvieną paskutinį mėnesio sekmadienį, bus nemokamas. Būnant Klaipėdoje verta skirti laiko tokiam laisvalaikiui ir apsilankyti Jūrų muziejuje, Gintaro muziejuje. Išskirtinio grožio yra Pilies muziejus, o šeimoms su vaikais tikrai patiks apsilankyti Kalvystės muziejuje.

Pasimatykite su jūra
Daugybė žmonių, vos atvykę į Palangą, traukia link jūros ir žymiojo Palangos tilto. Poilsiaujant Klaipėdoje, tikrai galite pasimatyti su jūra taip pat. Čia ji tiesiog gniaužia kvapą. Nesvarbu, koks metų laikas ir ar tai jau atostogų sezonas, ar dar ne, kiekvieną kartą atvykus į Klaipėdą, tiesiog būtina apsilankyti Olando Kepurėje, esančioje netoli Karklės. Tai nepaprasto grožio vieta, nuo kurios atsiveria panorama į Baltijos jūrą. Olando kepurės skardis traukia lankytojus dėl savo nepaprasto grožio. Tai unikali vieta, kurioje suabejosite, ar esate Lietuvoje.

Olando kepurė – tai daugiau kaip 20 m. aukščio skardis. Dėl to, kad Olando kepurės skardis labai status, karts nuo karto ši vieta nukenčia nuo audrų ir didelių bangų. Panašiai nutiko ir prieš kelis metus, o dar anksčiau, nugriuvus daliai skardžio, čia buvo rasti mamuto kaulai.

Beje, netoli Olando kepurės, pasivaikščiojus aplinkinėse vietose, galima rasti ant medžių pritvirtintas sūpynes. Būtinai pasimėgaukite ant skardžio esančių sūpuoklių skrydžiu po kojomis matant kaip dūžta jūros bangos.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN