Mažeikių muziejuje paroda „Geltonieji istorijos puslapiai“ (2023-06-13)

News: Events , 2023-06-06 22:02
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

2023 m. birželio 13 d. – rugpjūčio 22 d. Mažeikių muziejuje (V. Burbos g. 9) paroda „Geltonieji istorijos puslapiai“. Kviečiame apsilankyti.

Politinė istorija dažnu atvejų yra tolima ir nesuprantama, retai turi sąlyčio su konkrečiu kraštu, dažnu atvejų ir beasmenė. Tolima ji taip pat ir nuo paprasto žmogaus rūpesčių. Galiausiai dėl šių priežasčių ji tampa nuobodi. Kasdienė istorija – kitokia. Priešingai atspindi tai kas svarbu, tačiau momentinė, jai dažnai nelieka vietos, ji lieka istorijos paraštėje, o trumpos istorijos kurios užfiksuotos žmonių pasakojimuose ir laikraščių žinutėse lieka nepapasakotos. Tokios žinutės laikraštyje dažnai buvo skelbiamos subjektyvios, dažnai sensacingos. Pagrindinis dėmesys buvo skiriamas katastrofoms, kriminalams, skandalams, aferoms ir paskaloms nušviesti.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN