Kleboniškių muziejaus klojime pirmąjį sezono spektaklį suvaidino Mažosios Lietuvos atstovai

News: Life Style , 2023-06-06 22:10
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

Birželio 3 dieną Daugyvenės kultūros istorijos muziejaus-draustinio Kleboniškių kaimo buities muziejuje (Radviliškio r.) atidarytas naujasis teatro sezonas.

Renginių ciklą „Šeštadienių popietės klojimo teatre“ pradėjo Mažosios Lietuvos atstovai – 40-metį minintis Priekulės kultūros centro Agluonėnų klojimo teatras su spektakliu „Piktoji gudrybė“. Spektaklio režisierius – Donatas Savickis. Spektaklis sukurtas pagal Vydūno vieno veiksmo komediją "Piktoji gudrybė", pirmą kartą Tilžėje išleistą 1908 metais. Intriguojančiame, smagiame spektaklyje veikia ne tik žmonės, bet įsipainiojęs ir pats velnias.

Po spektaklio Radviliškio kultūros centro folkloro ansamblis „Aidija“ žiūrovus energingai ir nuotaikingai mokė Aukštaitijos regiono šokių ir žaidimų.

Renginių ciklas „Šeštadienių popietės klojimo teatre“ turi ir dar vieną tradiciją – kulinarinio paveldo degustaciją. Visą sezoną lankytojai bus vaišinami pagal XIX a. pab.–XX a. pr. receptus pagamintais skanėstais. Pirmajame šių metų susitikime buvo ragaujamas burnoje tirpstantis meduolis.

Visą dieną Kleboniškių kaimo lankytojai galėjo žaisti senuosius žaidimus, apžiūrėti muziejaus ekspozicijas ir pražydusius darželius, susipažinti su senojo gatvinio kaimo buitimi ir būtimi.
Kitas susitikimas Kleboniškių kaimo klojime laukia liepos 8 dieną. Utenos kamerinis teatras vaidins legendinę komediją „Amerika pirtyje“ (režisierius Šarūnas Kunickas).

Daugyvenės kultūros istorijos muziejus-draustinis klojimo teatrų vaidinimus Kleboniškių kaimo buities muziejaus klojime rengia nuo 1999 metų, kasmet programa atspindi visus Lietuvos etnografinius regionus.

Renginių ciklą „Šeštadienių popietės klojimo teatre“ iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Radviliškio rajono savivaldybė.


Daugyvenės kultūros istorijos muziejaus-draustinio informacija

Augustės Labenskytės nuotraukos


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN