Bijūnų žydėjimo akimirką – žodžiai, muzika, pokalbiai (Telšiai)

News: Education , 2023-06-20 20:00
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Telšių r.

Žemaičių kaimo muziejuje surengtas tradicinis poezijos vakaras „Bijūnams žydint“. Šiemet vietinių kuriamą poeziją papildė kanklių muzika, dainos, fotografijos, tapyba ir pokalbiai su kūrėjais apie įkvėpimą kurti, atrasti ir dalintis. Ir emocijos, ir pašnekesys, ir džiaugsmas, kad susitikta.

Žiedus skleidžiančių gausios bijūnų kolekcijos apsuptyje su lankytojais drauge vakarą leido Žemaičių kaimo muziejaus renginių organizatorė-edukatorė Diana Bomblauskienė, kanklininkė Agota Zdanavičiūtė, poetės Irena Daubarienė, Elena Borusevičiūtė-Šidlauskienė, Irena Radzienė, Daiva Živatkauskienė, Elė Kakanauskienė su eilėmis iš savo poezijos knygos „Sapnai. Träume. Yume“, dainininkas Rimantas Būta, fotografė Alina Čapienė su autorine paroda, menininkė Asta Šimkevičienė, o muziejaus teritorijoje skruzdėlyčių globojami vienas už kitą gražesni bijūnų žiedai nugulė ant tapytojų drobių ir paskendo spalvų jūroje. Apskritai pasigėrėta pačiu bijūno žiedu — sėkmės, romantikos, elegancijos, pagarbos simboliu.

Beveik prieš dešimtmetį pirmieji du poezijos vakarai vyko Masčio ežero pakrantėje, vėliau persikėlė į kaimo muziejų ir čia apsistojo. Kasmet į jaukų pavakarojimą drauge atvyksta vis daugiau poetinę mintį ir muzikos skambesį gamtos prieglobstyje vertinančių telšiškių ir miesto svečių. Poetinį žodį drauge skaitė ir Telšių rajono savivaldybės meras Tomas Katkus bei Tarybos narys Kęstutis Gusarovas.

„Bijūnams žydint“ — žodžio ir muzikos bei nuoširdaus bendrumo šventė. Šiltai vakarotojus priėmęs muziejaus kolektyvas vaišino kvapnia Žemaičių kaimo muziejuje auginamų žolelių arbata, dalyviams įteikta po Žemaičių muziejaus „Alka“ komunikacijos specialistės Donatos Kazlauskienės sudarytą knygą „Pranas Genys. Muziejininkas, poetas, mokytojas“ (išleista 2022 m.) ir kvapnių bijūnų puokštę. Mėgaukimės saule, jos skleidžiamais žiedais – iki susitikimų ir naujų posmų rudenį „Jurginams žydint“.


Parengė
Žemaičių muziejaus „Alka“
Kultūrinės komunikacijos specialistė
Donata Kazlauskienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN