VŠĮ „DIenos centras sutrikusio intelekto asmenims“ įgyvendintas projektas

News: Education , 2023-07-12 04:59
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kuršėnai

Laisvalaikis – tai laikas, kurį žmogus praleidžia pagal savo norus, pomėgius. Jis gali būti skirtas žmogaus organizmo jėgoms atkurti, praturtinti asmenybę nauja socialine informacija, ugdyti kūrybiškumą, plėtoti kūrybines galias ir pan. VšĮ „Dienos centras sutrikusio intelekto asmenims“ (toliau – Įstaiga) įgyvendina projektą „Žaidžiam, sportuojam, grynu oru kvėpuojam – savanorius verbuojam“, finansuojamą Šiaulių rajono savivaldybės administracija per Jaunimo reikalų tarybą. Vienas iš pagrindinių projekto tikslų - sudaryti sąlygas Įstaigos paslaugų gavėjams ir jaunimui-savanoriams kokybiškam laisvalaikio leidimui bei savęs atradimui per savanorišką veiklą.
Nuo gegužės 17 d. iki birželio 30 d. Įstaigos paslaugų gavėjai kartu su savanoriais dalyvavo šiose, kokybišką laisvalaikį gamtoje skatinančiose, veiklose:
 Išvykoje į Germanto pažintinį taką (Telšių r.). Prieš išvykstant, paslaugų gavėjai atliko mankštą su šiaurietiškomis lazdomis, kurią pravedė Šiaulių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistė Lina Norkienė. Tuomet Įstaigos bendruomenė kartu su savanoriais iš Šiaulių rajono Kuršėnų L. Ivinskio gimnazijos ir Šiaulių technologijų mokymo centro Kuršėnų skyriaus išvyko pasigrožėti Germanto draustinio kraštovaizdžiu. Pasivaikščiojimo metu netrūko daug garsaus juoko, naujų pažinčių, pokalbių aktualiomis temomis ir, tiesiog, nuoširdaus bendravimo. Išvykoje patirti įspūdžiai ir emocijos aptartos refleksijos ir bendrų vaišių metu.

 Lauko žaidimų žaidime projekto iniciatyvinės grupės įkurtose trumpalaikėse jaunimo laisvalaikio erdvėse. Net 4 jaunimo laisvalaikio erdvės buvo įkurtos šiose vietose: po Kuršėnų pėsčiųjų tiltu esančia jaunimo zona; Daugėlių pušyne; prie Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro Drąsučių filialo pastato; prie Pakumulšių tvenkinio. Jauni žmonės kartu su Įstaigos paslaugų gavėjais, kokybiškai leido laisvalaikį žaisdami įvairius lauko žaidimus. Trumpalaikėse laisvalaikio erdvėse apsilankė net 53 savanoriai. Siekiamybė pritraukti kuo daugiau jaunų žmonių, patiriančių socialinę atskirtį – įgyvendinta su kaupu. Įkurtos laisvalaikio erdvės ne tik užtikrino prasmingą laisvalaikį, bet ir skatino jaunų žmonių norą pažinti, bendrauti ir būti kartu su asmenimis, turinčiais negalią.

Po vasaros atostogų projektą vainikuos didelė nacionalinė tarpinstitucinė sporto šventė Daugėlių stadione. Norite sudalyvauti? Sekite naujienas Įstaigos facebook‘o paskyroje: VšĮ „Dienos centras sutrikusio intelekto asmenims“ ir internetiniame puslapyje adresu: www.dienoscentraskursenai.lt!


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN