Įgyventinto projekto „Laimės istorija gyvūnėlių apsupty“ rezultatai

News: Education , 2023-07-18 06:12
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kuršėnai

Fizinis aktyvumas yra neatsiejama kiekvieno žmogaus gyvenimo dalis, svarbi visais gyvenimo tarpsniais. Siekiant VšĮ „Dienos centras sutrikusio intelekto asmenims“ (toliau – Įstaiga) bendruomenės narių fizinės ir psichinės sveikatos stiprinimo, buvo įgyvendinamas Šiaulių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos finansuojamas projektas „Laimės istorija gyvūnėlių apsupty“.

Projekto įgyvendinimo metu buvo organizuojami tęstiniai fizinio aktyvumo skatinimo (mankštos ant lauko treniruoklių) ir hipoterapijos veiklos. Vos tik atšilus orams, Įstaigos paslaugų gavėjai visus sutiktus žmones kvietė mankštintis su Pavenčiuose įrengtais lauko treniruokliais. Geromis oro sąlygomis, fizinio pratimų atlikimas buvo organizuojamos pirmadieniais-ketvirtadieniais po 1-1,5 val. Birželio 19 d. – liepos 10 d. Kurtuvėnų dvaro žirgyne vyko keturi hipoterapijos užsiėmimai, kuriuos vedė licencijuota kineziterapeute-hipoterapeute Jurgita Rutkiene. Žirgas, kaip gyva būtybė, gali natūraliai stimuliuoti ne tik judėjimo centrus, bet ir suteikti gerų emocijų. Užsiėmimai buvo kupini neišdildomų įspūdžių, teigiamų emocijų, pozityvių minčių, kurias kaskart paslaugų gavėjai parsiveždavo atgal į Įstaigą.

Siekiant bent trumpalaikio poveikio paslaugų gavėjų, darbuotojų psichoemocinei būklei, buvo suorganizuotas apsilankymas veislinių paukščių ir naminių gyvūnų ūkyje „Raiba plunksna“, kuris įsikūręs net 3 ha teritorijoje. Apsilankymo metu buvo galima susipažinti ir iš arčiau pamatyti danielius, Dovydo elnius, stručius, avis, ožkas, ponius, asiliukus, alpakas ir įvairius naminius paukščius. „Raiboje plunksnoje“ galima ne tik pasigrožėti įvairiais naminiais bei egzotiniais gyvūnais, bet ir juos paglostyti, pamaitinti iš rankų. Tikėtina, kad apsilankymas bent trumpam pagerino nuotaiką, emocijas, savireguliaciją, padėjo atitrūkti nuo kasdienybės, paskatino tarpusavio bendravimą.

Įstaigos paslaugų gavėjai ir darbuotojai - sveikos aplinkos kūrimo iniciatoriai ir organizatoriai – viso projekto metu stengėsi puoselėti ne tik savo sveikatą, bet ir skatino tai daryti savo aplinkinius. Apibendrinat galima teigti, kad projektas buvo įvairiapusiškai naudingas - ne tik stiprino sveikatą, bet ir suteikė laimės. O kaip teigia rašytojas I. Turgenevas „Laimė – kaip sveikata: jeigu jos nepastebi, vadinasi, ji yra“.


El.paštas: dienoscentras.kursenai@gmail.com
Internetinė svetainė: www.dienoscentraskursenai.lt


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN