Investuojantiems į miškų ekosistemas – 300 tūkst. eurų de minimis pagalbos

News: Business , 2024-02-02 03:42
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

Įmonės, siekiančios investuoti į miškų ekosistemų atsparumo ir aplinkosauginės vertės didinimą, per trejus metus nereikšmingos (de minimis) pagalbos galės gauti 100 tūkst. eurų daugiau, nei iki šiol.
Tai numatyta Žemės ūkio ministerijos keičiamose taisyklėse „Investicijos, kuriomis didinamas miškų ekosistemų atsparumas ir aplinkosauginė vertė“. Šios taisyklės keičiamos, nes nuo 2024 m. sausio 1 d. įsigaliojo Europos Komisijos reglamentas dėl de minimis pagalbos. Jame numatyta, kad per trejų metų laikotarpį nereikšmingos (de minimis) pagalbos suma didėja nuo 200 000 Eur iki 300 000 Eur.
Atsižvelgiant į šiuos pakeitimus yra keičiamos Lietuvos kaimo plėtros 2007–2013 metų programos priemonės „Pirmas žemės ūkio paskirties žemės apželdinimas mišku“ įgyvendinimo taisyklės. Taip pat keičiamos Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 metų programos priemonės „Investicijos į miško plotų plėtrą ir miškų gyvybingumo gerinimą“ veiklos srities „Investicijos, kuriomis didinamas miškų ekosistemų atsparumas ir aplinkosauginė vertė“ įgyvendinimo taisyklės, veiklos srities „Miškams padarytos žalos prevencija ir atlyginimas“ įgyvendinimo taisyklės ir veiklos srities “Miško veisimas” įgyvendinimo taisyklės.
Taisyklių „Investicijos, kuriomis didinamas miškų ekosistemų atsparumas ir aplinkosauginė vertė“ pakeitimai paskelbti derinti su visuomene. Projektą rasite čia.


šaltinis:


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN