„Sanguškų parko“ kvartalas Senamiestyje gavo 20 mln. eurų finansavimą

News: Business , 2024-02-06 12:55
El. pašto adresas: adele@adverum.lt
Vietovė: Vilniaus m.

Tvarią miestų aplinką kuriantis nekilnojamojo turto projektų vystytojas „Releven“ gavo 20 mln. eurų finansavimą Vilniaus Senamiestyje plėtojamam gyvenamajam kvartalui „Sanguškų parkas“, į kurį per visą statybų laikotarpį ketinama investuoti apie 40 mln. eurų. Finansavimą premium klasės projektui suteikė specializuotas Estijos kapitalo bankas „Bigbank“.

„Užtikrintas pagrindinis finansavimo šaltinis suteikia pasitikėjimo mūsų pirkėjams, o mums – esminę finansavimo struktūros dalį. Su „Bigbank“ mus sieja ilgametis bendradarbiavimas ir tarpusavio pasitikėjimas, džiaugiamės partnerių profesionalumu, etika ir lanksčiu požiūriu į verslą. Tikimės sklandaus bendradarbiavimo dirbant su šiuo ir kitais „Releven“ projektais“, – teigia „Releven“ tvarumo ir inovacijų direktorius Guido Wolfas.

„2023 m. fiksavome 1,7 proc. kainų augimą gyvenamojo NT sektoriuje. Kitaip tariant, Lietuvos NT rinka vis dar kiek auga, tačiau augimas sulėtėjęs dėl geopolitinės situacijos, ekonominių veiksnių, augusių bazinių palūkanų. Verta pabrėžti, kad vystytojai yra linkę skatinti pardavimus minimaliomis nuolaidomis, papildomais įrengimo darbais, kiek pamažinti mažiau likvidaus turto kainą. Tačiau kokybiški ir geroje vietoje esantys NT projektai išlaiko paklausą, todėl NT finansavimas ir toliau išlieka ganėtinai aktyvus“, – teigia „Bigbank“ verslo paskolų skyriaus vadovas Deividas Žukas.

„Sanguškų parkas“ bus vienas iš nedaugelio naujų prabangių gyvenamųjų kvartalų Vilniaus Senamiestyje. Jis 2026 m. iškils šalia Misionierių bažnyčios ir Subačiaus bei M. Daukšos gatvių. Kvartalą sudarys du 7 000 kv. metrų ploto gyvenamieji namai, kuriuose bus įrengti 55 butai, 11 poilsio ir 13 komercinės bei administracinės paskirties patalpų. Būsimi gyventojai rinksis iš 30–224 kv. metrų ploto A++ klasės butų. Gretimame sklype bendrovė įrengs viešąją erdvę – skverą, o M. Daukšos gatvės pusėje bus sutvarkyta esama miesto žalioji zona.

„Tvarūs, aukštos energinės klasės NT projektai gerose vietose turi didelę išliekamąją vertę. Kurdami šį ir kitus gyvenamuosius projektus turime mintyje, kad aplinka, paslaugos ir kiti gyvenimo kokybės elementai yra ne mažiau svarbūs nei buto plotas, įrengimas ar vaizdas pro langą. Todėl „Sanguškų parko“ gyventojai turės patogią automobilių aikštelę, konsjeržo paslaugas, atskirus įėjimus ir gaus kitų pranašumų, kurie papildys gyvenimą prestižinėje vietoje“, – sako G. Wolfas.

Jo teigimu, svarstoma ir apie galimybę pritraukti papildomą finansavimą šiam projektui platinant turtu užtikrintų obligacijų emisiją ir taip suteikiant galimybę „Sanguškų parko“ plėtros finansavime dalyvauti ir privačios skolos investuotojams.

„Sanguškų parko“ projektą kūrė architektūros studija „Heima“. Projekto statybos leidimas gautas 2023 m. gruodžio 22 d., pirmieji statybos darbai prasidės jau šį pusmetį, priklausomai nuo oro sąlygų.

Projekto investicijas prižiūri valdymo įmonė UAB „Žabolis ir partneriai kapitalo valdymas“. Iš viso įmonė valdo daugiau kaip 300 mln. eurų vertės turto 5-iose investicinėse bendrovėse: UTIISIB KŪB „Releven Prime Properties“, UTIISIB KŪB „Subačiaus Projektas“, UTIISIB KŪB „Brolis Capital“, UTIISIB KŪB „Baltic Retail Properties“ ir UTIISIB KŪB „Pirmoji investavimo įmonė“, kurios investuoja į aukštųjų technologijų, tvarios ekonomikos ir nekilnojamojo turto projektus. „Releven“ orientuota į tvarios (Smart City) miesto aplinkos kūrimą, integruojančią darbo, gyvenimo, paslaugų ir poilsio erdves. Per pastaruosius 20 metų bendrovė jau įgyvendino 100 tūkst. kv. metrų biurų ir gyvenamųjų patalpų projektų Vilniuje. Įmonė neseniai įgyvendino „Žvėryno lapių“ ir „Gallery 4A“ projektus Vilniuje. Pastarasis buvo apdovanotas nacionaliniuose architektūros apdovanojimuose kaip geriausias komercinės architektūros kūrinys. „Releven“ taip pat vysto vieną didžiausių projektų Vilniaus CBD (central business district) dešiniajame Neries krante – maždaug 220 mln. eurų investicijų gyvenimo ir verslo kvartalą „Horizontai“ Lvivo g. 59, stato daugiau komercinių objektų.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN