Akmenės rajone pradedamas vykdyti pirmasis solidarumo projektas

News: Autonomy , 2024-04-02 21:01
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Europos Sąjungos rėmimo programos „Europos solidarumo korpusas“ solidarumo projektai suteikia galimybių jaunimui įgyvendinti bendruomenes stiprinančias iniciatyvas. Solidarumo projektas – tai veikla, kurią vykdydama ne mažiau kaip penkių jaunuolių grupė gali padėti skatinti teigiamus pokyčius savo vietos bendruomenėje. Projektą parengia ir įgyvendina patys jaunuoliai ten, kur gyvena.

Siekiant stiprinti jaunų žmonių bendruomeniškumą Akmenės rajone, susibūrė 5 jaunuolių grupė, parengusį solidarumo projekto paraišką ir gavusi finansavimą projektui įgyvendinti. Grupę sudaro Rūta Brazlauskaitė, Beata Žymančiūtė, Rugilė Norvaišaitė, Paulius Žimantas ir Martynas Valters. Grupė projekto paraišką teikė per globojančią organizaciją – Akmenės rajono savivaldybės viešąja biblioteką.

Kovo mėnesį oficialiai prasidėjęs solidarumo projektas „Jungtys“ sieks iki 2024 m. galo „sujungti“ įvairaus amžiaus ir pomėgių jaunimą prasmingam laisvalaikiui jaukioje erdvėje. Pagrindiniai projekto tikslai yra sudaryti sąlygas susitikti jaunimu, jauniems dirbantiesiems ir jaunoms šeimoms, taip stiprinti bendruomenės jausmą, mažinti socialinę atskirtį bei įveiklinti bibliotekos atvirąją jaunimo erdvę, parodant jauniems žmonėms, kad čia yra puiki vieta susibūrimams ir taip pat įrengti šią erdvę, kad ji būtų jauki ir patraukli jaunimui.

Iki metų pabaigos viešojoje bibliotekoje numatoma surengti ne mažiau kaip šešis įvairius renginius, kurie, tikimasi, suburs Akmenės rajono jaunimą, paskatins jaunų žmonių dalyvavimą viešajame gyvenime, sustiprins bendruomeniškumą.

Informaciją apie projektą ir jo veiklas sekite Akmenės rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Atvirosios jaunimo erdvės Facebook puslapyje – ČIA.

Projekto vykdymą finansuoja Europos solidarumo korpuso programa.



Rūta Brazlauskaitė, Jaunimo reikalų koordinatorė
šaltinis: https://www.akmene.lt/naujienos/akmenes-rajone-pradedamas-vykdyti-pirmasis-solidarumo-projektas/6808


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN