Kultūros ir meno tarybos viešnagė Šiaulių rajone

News: Autonomy , 2024-04-23 05:40
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Praėjusį penktadienį Akmenės rajono savivaldybės kultūros ir meno tarybos atstovai (Darius Rekis, Daiva Kvaukienė, Rugilė Norvaišaitė, Brigita Nemčiauskaitė, Janina Rekašienė, Stanislava Vaikasienė ir vicemeras Tomas Martinaitis) lankėsi Šiaulių rajone.

Aplankytos trys Šiaulių rajono savivaldybės kultūros įstaigos: Šiaulių rajono savivaldybės Vytauto Vitkausko viešoji biblioteka, Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centras, Šiaulių rajono savivaldybės etninės kultūros ir tradicinių amatų centras.

Susitikimo metu Akmenės rajono savivaldybės kultūros ir meno tarybos atstovai drauge su Šiaulių rajono savivaldybės visuomeninės Kultūros tarybos nariais dalinosi gerosiomis patirtimis, apžiūrėjo Šiaulių rajono kultūros įstaigas.

Rytas prasidėjo Šiaulių rajono Vytauto Vitkausko viešojoje bibliotekoje, kur Bibliotekos specialistai pristatė vykdomas veiklas ir papasakojo apie įrengtas erdves. Vėliau Šiaulių rajono savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėjas Tomas Vaitkus pakvietė delegaciją į Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centrą, kuriame kolektyvas aprodė puikiai įrengtas erdves, kvietė Akmenės rajono meno kolektyvus gegužės 17-18 dienomis į Šiaulių regiono Dainų ir šokių šventę „Skambantis gyvybės medis“.

Viešnagės metu aplankėme ir Kuršėnų dvarą. VII Lietuvos Puodžių karalius Algimantas Tamašauskas delegaciją pasitiko su paslaptingu ąsočiu. Apžiūrėję Oficinoje esančias edukacines erdves ir susipažinę su tradicinių amatų meistrais bei jų vedamomis veiklomis keliavome į Kuršėnų dvaro rūmus. Ekskursijos metu apžiūrėjome ekspozicijas, išgirdome apie Kuršėnų dvarą valdžiusius Gruževskius bei apžiūrėjome išlikusias autentiškas vertybes. Susitikimą vainikavo diskusija Baltojoje salėje.

Tikimės, kad užgimęs abipusis bendradarbiavimas atneš naujų idėjų ir daugiau bendrų veiklų ateityje.


Akmenės rajono savivaldybės kultūros ir meno taryba
šaltinis: https://www.akmene.lt/naujienos/kulturos-ir-meno-tarybos-viesnage-siauliu-rajone/6872


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN