Šilutės Hugo Šojaus muziejuje - paskaita „Išskirtinės pajūrio ir pamario švyturių istorijos“ (2024-05-11)

News: Events , 2024-04-29 22:45
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šilutės r.

2024-ieji Klaipėdos ir Neringos savivaldybėse oficialiai paskelbti Švyturių metais kartu raginant ir Šilutės rajono gyventojus iš arčiau susipažinti su šiais unikaliais marinistinio paveldo, kultūrinio kraštovaizdžio perliukais.


Kviečiame į gegužės 11 d., šeštadienį, 12 val. Šilutės Hugo Šojaus muziejuje vyksiančią paskaitą apie mūsų pajūrio ir pamario švyturius, išskirtines jų istorijas.


Lektorius – Švyturių metų 2024 iniciatorius, kraštotyrininkas, žurnalistas Denisas Nikitenka. „Šilutės rajonas gali pasigirti į jokius kitus nepanašiais Ventės rago ir Uostadvario švyturiais, kuriuos gaubia nemažai paslapčių. Pabandysiu jas atskleisti. Juoba kai šiemet sukanka 100 metų, kai Ventės rago švyturio prižiūrėtoju tapo Mikas Posingies, kartu buvęs ir pirmuoju paukščių žieduotoju Lietuvoje. Gyvename prie vandens, tad jūrinė kultūra privalo būti puoselėjama. Švyturių istorijos – puiki proga tai padaryti“, - sakė D. Nikitenka.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN