Laisvalaikis per koronaviruso epidemiją – naminės degtinės varyklos konstravimas (video)

News: Law , 2020-04-24 08:23
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

Koronaviruso epidemijos metu žmones aplanko įkvėpimas įvairiems kūrybiniams sugebėjimams. Vieni atranda siuvėjo talentą ir ima siūti kaukes, kiti rengia moralinio palaikymo koncertus, o kai kas konstruoja naminės degtinės varyklas. Pastarąjį talentą atskleidė Šiaulių apskrities policijos Radviliškio rajono komisariato pareigūnai Radviliškio rajone, Kunigiškių kaime.
Balandžio 20 d. apie 11 val. vienoje šio kaimo sodybų jie aptiko veikiančią naminės degtinės varyklą. Užėję į garažą, pareigūnai jame rado prasidėjusį gamybos procesą - veikiančiu savadarbiu naminės degtinės gaminimo aparatu jau buvo išgauta apie 10 litrų naminukės kvapą skleidžiančio gėralo. Į naminukės aparatą turėjo patekti dar apie 80 litrų raugo, stovėjusio tame pačiame garaže.
Radviliškio rajono komisariato pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto naminių stiprių alkoholinių gėrimų gaminimo ir laikymo. 48 metų sodybos gyventojas pripažino, kad aparatą naminei degtinei gaminti jis susikonstravo pats ir pats tą ugninį vandenį gamino. Vyras teigė alkoholį gaminęs savo reikmėms.
Savo reikmėms ar ne savo, tačiau Lietuvos įstatymai degtinės gamybos namuose dar netoleruoja ir už tai gresia baudžiamoji atsakomybė. Tokio “kūrėjo“ laukia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas.

Filmuotą medžiagą rasite čia:

Atstovė spaudai Gaila Smagriūnienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN