Akmenės savivaldybės meras pasisakė užsieniečių integracijos klausimais

Naujienos: Savivalda , 2019-04-18 20:29
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Savivaldybės meras Vitalijus Mitrofanovas dalyvavo ir skaitė pranešimą Užimtumo tarnybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (buvusi Darbo birža) ir Lietuvos pramonininkų konfederacijos Vilniuje surengtame forume „Lietuvos demografinė politika ir sprendimai“.

Jame aptartos galimybės mažinti neigiamas demografinių pokyčių įtakas užimtumui, takoskyros tarp esamų kompetencijų ir specialistų paklausos klausimai bei būtinybė valstybės valdymą ir infrastruktūrą planuoti, atsižvelgiant į realias demografines prognozes.

Meras V.Mitrofanovas, kalbėdamas apie trečiųjų šalių piliečių integracijos ypatumus, atkreipė dėmesį, kad jie labai sunkiai gauna leidimus gyventi Lietuvoje, susiduria su kliūtimis vystant verslą ir yra priversti nuolat važinėti į Vilnių teikti dokumentų migracijos pareigūnams. Jo nuomone, yra būtina supaprastinti tvarką, pagal kurią išduodami leidimai dirbti užsieniečiams, atšaukiant Užimtumo tarnybos leidimus, bet įvedant darbuotojų kontrolę. Siūlo steigiamos įmonės savininkui gavus leidimą nuolat gyventi Lietuvoje, tokius pat leidimus tuo pačiu išduoti ir jo šeimos nariams, suteikti pilnamečiams užsieniečiams, po to, kai jie baigia studijas Lietuvoje, leidimą nuolat gyventi Lietuvoje, jei čia gyvena jų tėvai, turintys Lietuvos Respublikos pilietybę arba leidimą nuolat gyventi.


Parengė Savivaldybės administracijos
Tarptautinio bendradarbiavimo ir komunikacijos skyriaus
ryšių su žiniasklaida specialistė Jolanta Šiurkuvienė

šaltinis: http://akmene.lt/go.php/lit/Savivaldybes-meras-pasisake-uzsienieciu-integracijos-klausimais--


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN