Itin stiprius sintetinius narkotikus Klaipėdoje platinusiems asmenims – uostamiesčio kriminalistų kirtis (Video)

Naujienos: Teisėtvarka , 2019-05-22 00:33
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Klaipėdos m.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (VPK KPONTV) ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl asmenų, kurie neteisėtai platino narkotinius ir psichotropinius vaistus.
Uostamiesčio teisėsaugininkai tyrimus dėl itin stipraus sintetinio narkotiko – fentanilio platinimo pradėjo dar 2017 metais, gavę duomenų, kad Klaipėdoje padažnėjo atvejų, kai gyventojai daugiabučių laiptinėse aptikdavo sunkiai aplinkoje besiorientuojančius, nuo kvaišalų apsvaigusius narkomanus. Būta ir mirtinų apsinuodijimų, nes žmogų gali nužudyti vos kelioms smėlio smiltelėms prilygstantis fentanilio kiekis.
2018 m. Klaipėdos apylinkės teismas 2 m. laisvės atėmimo bausme nuteisė taksistą, kuris platino šį pavojingą narkotiką. Ikiteisminio tyrimo metu KPONTV tyrėjai gavo duomenų ir apie kitus sintetinį opioidą, skirtą itin stipriam skausmui malšinti, bei kitus ribotos apyvartos vaistus platinusius asmenis.
2019 m. gegužės mėn. KPONTV baigtame ikiteisminiame tyrime baudžiamojon atsakomybėn patraukti septyni asmenys, tarp jų keturi – už kvaišalų platinimą. 1985 metais gimusiam, 2013 m. už psichotropinių vaistų platinimą kaltintam, tačiau teisme išteisintam gargždiškiui, šį kartą pareikštas kaltinimas dėl kvaišalų platinimo dideliais kiekiais.
Pas kaltinamuosius paimti pleistrai su narkotine medžiaga – fentaniliu ir tabletės su psichotropinėmis medžiagomis – klonazepamu ir tramadoliu.
Už narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimą, neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis dideliais kiekiais turint tikslą jas platinti baudžiama laisvės atėmimu nuo 2 iki 10 metų.
Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

Video medžiaga:


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN