Skaitmeninio raštingumo mokymai Stoniškiuose

Naujienos: Švietimas , 2019-06-20 19:59
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Pagėgių m.

Duok ranką, nežinomas drauge,
Minutę pabūsim drauge,
Keliausim po mūzų padangę,
Tiktai nepaklyskim laike...

Šiomis stoniškiečio rašytojo, kraštotyrininko Broniaus Bagdono eilėmis birželio 10-19 d. Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos Stoniškių filiale įvyko dveji suaugusiųjų skaitmeninio raštingumo mokymai pažengusiems: „E. bendruomenės TAU: Atsakingas turinio publikavimas internete ir saugus naršymas“ ir „Bendradarbiavimas TAU. Bendrauk ir dalykis turiniu internete: Efektyvus laiko planavimas ir bendravimas“.
Abiem temoms buvo skirta po 6 mokymų valandas. Buvo mokomasi kompiuterinio raštingumo dalykų pagal kiekvieno besimokančiojo gebėjimus, įgūdžius ir poreikius. Kursą išklausiusiems stoniškiečiams Broniui Bagdonui, Danutei Bakšienei, Angelei Ežerskienei, Bronei Janušauskienei, Domui Jurevičiui, Ingai Kalnaitienei, Žydrūnei Kalnaitienei, Danguolei Kemėrienei, Albinai Kilinskienei, Algimantui Kilinskui, Nijolei Kiltinavičienei, Tamarai Kovaliovai, Daivai Krencienei, Danutei Linkevičienei, Juozui Linkevičiui, Sandrai Puodžiūnienei, Silvijai Stirbienei, Birutai Sudeikienei, Rasai Tamošaitienei ir Stasei Vasiliauskienei bibliotekininkė Asta Andrulienė įteikė specialius kursų baigimo pažymėjimus, kuriuos parengė projekto „Prisijungusi Lietuva“ atstovai.
Gavę naudingų šiandienos gyvenime kiekvienam reikalingų žinių ir pažymėjimus apie išklausytus mokymus, kupini gerų emocijų, stoniškiečiai dalijosi įspūdžiais, vaišinosi arbata. Visi jie tikino esą pasiryžę gautas žinias gilinti ir rudenį planuojamuose mokymuose.

Projektas „Prisijungusi Lietuva“: efektyvi, saugi ir atsakinga Lietuvos skaitmeninė bendruomenė“ finansuojamas Europos regioninės plėtros fondo ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšomis. Jo tikslas – skatinti Lietuvos gyventojus įgyti reikalingų įgūdžių efektyviai, įvairiapusiškai, saugiai ir atsakingai naudotis internetu, į šias veiklas aktyviai įtraukiant vietos bendruomenes. #PrisijungusiLietuva

Visus, pageidaujančius įgyti skaitmeninio raštingumo pagrindų ar pagilinti savo turimas žinias, kviečiame registruotis į mokymus Pagėgių savivaldybės Vydūno viešojoje bibliotekoje ir filialuose.

Asta Andrulienė,
Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos
Bibliografijos-informacijos skyriaus vedėja



Nuotraukų autorės Zofija Genutienė ir Violeta Kulikauskienės


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN