Šiaulių kolegijoje diplomai įteikti 440 studentų

Naujienos: Švietimas , 2019-06-27 18:48
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šiaulių m.

Įsibėgėjus vasarai, aukštosios mokyklos tradiciškai išlydi absolventus. Šiaulių valstybinėje kolegijoje birželio 26 ir 27 dienomis profesinio bakalauro diplomai įteikti 382 studentams. Iš viso 2019 m. Kolegijos laidoje – 440 studentų.
Birželio 26 dieną diplomų įteikimo šventė vyko Sveikatos priežiūros fakultete, birželio 27 – Verslo ir technologijų fakulteto studentams.
Iš viso Šiaulių valstybinėje kolegijoje 2019 metais buvo įteikta 440 profesinio bakalauro diplomų. Dviem dešimtims absolventų įteikti diplomai su pagyrimu.
Šiemet studijas baigė 287 nuolatinių ir 153 ištęstinių studijų studentai. Sveikatos priežiūros fakultetas parengė 174 diplomuotus specialistus, iš jų 15 studijas baigė su pagyrimu. Verslo ir technologijų fakultetas išleido 266 absolventus, įteikti 5 diplomai su pagyrimu. Tarp šio fakulteto absolventų – ir 7 studentai iš Ukrainos, baigę Statybos studijų programą. Šiaulių valstybinės kolegijos diplomus gavo 25 asmenys, studijavę Mažeikiuose ir Telšiuose.
Kalbėdama diplomų įteikimo iškilmėse, Šiaulių valstybinės kolegijos direktorė Natalija Šedžiuvienė, akcentavo, kad šių metų absolventai išsiskiria savo aktyvumu ir novatoriškumu. Jie noriai dalyvavo ne tik kolegijos, bet ir miesto renginiuose, parengė netradicinius ir praktiškai pritaikomus baigiamuosius darbus. Direktorė pabrėžė, kad kolegija džiaugiasi savo absolventais, nes nemaža dalis jų diplomo gavimo dieną jau dirba. Praktikų metu potencialūs darbdaviai įvertina gerą studentų praktinį pasirengimą, todėl dar tik būsimiems diplomuotiems specialistams pasiūlo
„Baigiant mokyklą dažniausiai jaučiama laisvė. Kai rankose aukštojo mokslo diplomas – ateina kitoks suvokimas, vienu iš svarbiausių dalykų tampa atsakomybė. Linkiu, kad šiandien gautas profesinio bakalauro diplomas padėtų siekti savo svajonių, tikslų“, – sakė N. Šedžiuvienė, dėkodama absolventams už bendrą darbą, bendrus pasiekimus ir linkėdama, kad jie būtų drąsūs, ryžtingi, ambicingi.
Kolegijos atstovai džiaugiasi, kad studentai ateina kasmet vis kitokie – su savo jaunatvišku požiūriu, naujomis idėjomis, drąsūs, inovatyvūs, siekiantys iš studentiško laikotarpio pasiimti kuo daugiau: žinių, įgūdžių, draugų, ir, žinoma, neįkainojamų šio etapo patirčių, kurios lieka visam gyvenimui.
2019 metų Šiaulių valstybinės kolegijos absolventus galima vadinti ir išskirtinai tarptautiškais. Jie drąsiai rinkosi praktiką arba studijas pagal mainų programą „Erasmus+“, dalis jų, gavę profesinio bakalauro diplomus, išvyks į absolvento praktiką įvairiose užsienio šalyse.
Trylika iš beveik puspenkto šimto 2019-ųjų metų Šiaulių valstybinės kolegijos absolventų buvo skatinti vardinėmis stipendijomis – LR Prezidento Kazio Griniaus, Alvydo Stulpino, Kelmės rajono, Pakruojo rajono, Radviliškio rajono, Šiaulių rajono, Tauragės rajono savivaldybių, keli studentai pasinaudos Šiaulių miesto savivaldybės ir jos teritorijoje veikiančių aukštųjų mokyklų bendradarbiavimo programos teikiamomis galimybėmis.
Vasario 1 d. dvigubo kvalifikacinio laipsnio diplomus gavo kolegijos studentai su gretutine vadybos kryptimi. Vasario 8 dieną Šiaulių valstybinės kolegijos Sveikatos priežiūros fakultete diplomai įteikti beveik penkioms dešimtims Bendrosios praktikos slaugos studijų programos absolventų.
Vienus studentus keičia kiti. Jau įsibėgėjo 2019 metų bendrasis priėmimas, kuriam Šiaulių valstybinė kolegija siūlo daugiau nei 20 studijų programų informatikos, inžinerijos, socialinių, sveikatos bei verslo ir viešosios vadybos studijų krypčių grupėse.


Šiaulių valstybinės kolegijos informacija
Urtės Drąsutytės nuotraukos


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN