Akmenėje – itin moderni gamykla

Naujienos: Verslas , 2019-07-15 21:59
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Vakarų medienos grupės (VMG) medžio drožlių plokštės gamyklos statybos Akmenės laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) įsibėgėja. Jau dabar čia atvežta bei montuojama pati moderniausia įranga – ji VMG gamyklą pavers išskirtine ne tik Lietuvoje ar Baltijos šalyse, bet ir visame regione.

Akmenė – išskirtinė vieta medžio apdirbimo pramonės žemėlapyje

140 mln. Eur – būtent tiek VMG investuoja į itin modernią medžio drožlių plokštes gamyklą. Ji pradės veikti jau kitų metų pirmajame ketvirtyje. Vėliau bus siekiama į LEZ teritoriją pritraukti kitas medienos ir baldų pramonės įmones, kurios formuos vientisą vertės kūrimo grandinę.

„Medžio drožlių plokštės gamykloje montuojame pačią moderniausią įrangą, kokią tik galima įsigyti. Jos našumas – 600 000 m3 plokštės per metus. Šie įrenginiai leidžia gaminti itin ploną medžio drožlių plokštę, kurios storis – vos 3 mm.

Tokių galimybių nėra nė vienoje mūsų kaimyninėje valstybėje – nei Baltijos šalyse, nei Baltarusijoje ar Lenkijoje. Būsime jei ne pirmieji, tai vieni pirmųjų pasaulyje, kurie gamins tokio plonumo plokštę“, – sako VMG technikos direktorius Antanas Ragaliauskas.

Teigiamas postūmis visam Akmenės regionui

Darbai vyksta ne tik būsimos gamyklos vietoje. Iki gamyklos, o kartu ir viso LEZ, tiesiama geležinkelio atšaka. Numatoma, kad ji bus baigta iki rugsėjo 10 d. Atšaka Akmenės LEZ sujungs su magistraliniu geležinkelių tinklu.

Šiuo privažiuojamuoju geležinkeliu naudosis VMG, tačiau yra numatytos ir rezervinės atšakos, kurios galės aptarnauti ir kitas LEZ įsikursiančias įmones. Geležinkelį už 3,4 mln. eurų tiesia bendrovė „Eurovia Lietuva“.

„Bendradarbiaujant su valstybės institucijomis ir Akmenės rajono savivaldybe, Laisvojoje ekonominėje zonoje planuojama sukurti inžinerinę infrastruktūrą, kuri didins teritorijos patrauklumą būsimiems investuotojams“ – sako UAB „Akmenės laisvoji ekonominė zona“ direktorius Marius Adomaitis.

Jo teigimu, jau dabar VMG projektui Akmenėje suteiktas regioninės svarbos statusas. Tai padaryta įvertinus VMG užmojo mastą, investicijų dydį bei poveikį Akmenės rajonui.

Darbuotojų ieškos Akmenės rajone

M. Adomaičio teigimu, vien VMG atėjimas visam Akmenės regionui suteiks stiprų teigiamą postūmį, mat per porą metų čia turėtų atsirasti bent 750 naujų darbo vietų. Palankiai susiklosčius aplinkybėms, šis skaičius gali didėti ir iki 1 tūkst.

Kokių specialistų reikės LEZ? Šiuo metu galima kalbėti tik apie medžio drožlių plokštės gamyklą – joje turėtų darbuotis 140 žmonių. Šiemet bus ieškoma maždaug 100 darbuotojų, dar 40 – kitąmet.

LEZ vadovo teigimu, naujoji gamykla bus pilnai automatizuota, tad čia reikės operatorių dirbančių prie staklių. Taip pat bus reikalingi šaltkalviai bei elektrikai-automatikai. Gera žinia ta, kad įmonė visus reikalingus darbuotojus tikisi surasti Akmenės rajone.

Pagrindiniai faktai apie medžio drožlių plokštės gamyklą:

VMG medžio drožlių plokštės gamykla

· VMG investicija: 140 mln. Eur

· Darbuotojų skaičius: 140

· Gamins: medžio drožlių plokštę

· Statybų pradžia: 2019

· Statybų pabaiga: 2020

· Gamyklos pajėgumai: 600 000 m3 per metus

Justė Kudžmaitė Projektų vadovė / Account manager +37063808791
juste.kudzmaite@vipcommunications.lt
www.vipcommunications.l


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN