Aukštosiose mokyklose vyksta papildomas priėmimas

Naujienos: Švietimas , 2019-08-16 18:32
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šiaulių m.

Besibaigianti vasara primena, kad nauji mokslo metai prasidės jau netrukus. Šiaulių valstybinė kolegija (ŠVK) svajojančius apie studijas ragina nedelsti – rugpjūčio 12 d. prasidėjo paskutinis bendrojo priėmimo etapas.

Nuo rugpjūčio 12 iki 15 dienos stojantieji gali teikti naujus prašymus LAMA BPO informacinėje sistemoje ir pretenduoti į likusias laisvas valstybės finansuojamas ir nefinansuojamas studijų vietas. Papildomo priėmimo kvietimai studijuoti bus skelbiami rugpjūčio 20 d. iki 12 val. Pasirašyti studijų sutartis kviesime rugpjūčio 21–22 dienomis.

Šiaulių valstybinėje kolegijoje iki pat rugsėjo vyksta ir tiesioginis priėmimas, jo metu galima pretenduoti tik į valstybės nefinansuojamas studijų vietas.
Asmenys, nesiekiantys minimalių reikalavimų ir negalintys dalyvauti bendrojo priėmimo konkurse, kviečiami kreiptis į ŠVK Priėmimo tarnybą konsultacijai – kiekvienu individualiu atveju ieškoma palankių stojančiajam sprendimų.
Gavusiems kvietimą studijuoti valstybės finansuojamoje studijų vietoje, bet abejojantiems dėl studijų programos pasirinkimo pravartu žinoti, kad po pirmojo semestro galima pereiti į kitą tos pačios studijų krypties programą, neprarandant valstybės finansavimo. Įstojusieji į mokamą studijų vietą prireikus gali keisti studijų programą ir anksčiau.
Dėl valstybės finansuojamų vietų bendrojo priėmimo konkursas vyksta bendrai per visas aukštąsias mokyklas. Papildomam bendrojo priėmimo etapui kolegijose yra likę daugiau negu 800 laisvų valstybės finansuojamų vietų tiksliųjų mokslų studijų kryptyse (ŠVK – Automatikos ir elektros inžinerijos, Informacinių sistemų technologijos, Programų sistemų, Statybos, Transporto logistikos technologijų studijų programose). Socialinių mokslų bei Verslo ir viešosios vadybos studijų krypčių grupėse (ŠVK – Socialinio darbo, Informacijos valdymo, Buhalterinės apskaitos, Finansų, Gamybos ir logistikos vadybos, Įmonių ir įstaigų administravimo, Turizmo ir viešbučių studijų programose) yra likę 40 laisvų valstybės nefinansuojamų su studijų stipendija vietų (šiuo būdu valstybė apmoka studijų kainos dalį, lygią norminei studijų kainai). Patarimas stojantiesiems: remdamiesi šia informacija, atidžiai sudėliokite pageidavimus bendrojo priėmimo papildomo etapo prašyme (galima nurodyti iki 6 pageidavimų).

Studijų sutartis 2019 m. priėmime su Šiaulių valstybine kolegija jau yra pasirašę beveik 400 pirmakursių.


Šiaulių valstybinės kolegijos informacija ir nuotraukos


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN