Joninės Šiaulių rajone

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2020-06-26 03:49
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šiaulių r.

Antradienį, Joninių išvakares praleisti kartu kvietė Joninių-Rasų šventė „Surask paparčio žiedą“. Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro mėgėjų meno kolektyvai, visus kvietė dalyvauti įvairiose edukacijose: nusipinti žolynų vainiką ir jį išplukdyti Ventos upe, „iškepti“ smėlio pyragą šokti kartu su liaudiškų šokių studija „Diemedėlis“ ir pagyvenusiųjų liaudiškų šokių grupe „Diemedis“. Mažus ir suaugusius Vytautas Steponavičius kvietė pasidaryti lėktuvėlį ir jį patiems dekoruoti.
Jaukią vakaro atmosferą kūrė Nedos Malūnavičiūtės ir Olego Ditkovskio atliekamos dainos. Vakaras baigėsi liepsnojant Joninų laužui ir šokant diskotekoje su DJ MYLIA.

ŠRSKC informacija


Daugiau nuotraukų galerijoje -> https://www.facebook.com/pg/Šiaulių-rajono-savivaldybės-kultūros-centras-836616943021866/photos/?tab=album&album_id=4033060250044170



Birželio 23 d. Joninių šventė vyko Gruzdžiuose. Bendruomenės pirmininkė D. Radžvilė pasiūlė naują idėją - šventę daryti prie Karvelių tvenkinio, todėl šiais metais buvo padarytas eksperimentas. Susirinko gana nemažai žmonių. Šventė prasidėjo vedėjos pasisveikinimu ir mėgėjų meno kolektyvų, Joninėms skirta šokio kompozicija. Seniūnė N. Bagdonavičienė pasveikino Jonus ir Janinas įteikdama jiems po vainiką. Mėgėjų meno kolektyvas atliko kelias linksmas dainas ir buvo uždegtas laužas. Tuo pat metu A.Griciaus bibliotekos darbuotojos rengė edukaciją - pynė vainikėlius, o vėliau visi kas norėjo galėjo juos paleisti į vandenį.

Gruzdžių filialo informacija




Birželio pabaigoje, saulės grąžos metu, kai naktis būna trumpiausia, o gamta klesti, auga, žydi, švenčiama Rasos, Kupolinių arba Joninių šventė. Rasos šventė – tai ir vainikų pynimo šventė. Naisiuose kultūros darbuotojos iš aplinkinių laukų ir pamiškių rinko lauko gėles, skynė ąžuolo lapus Sereikiuose. Poetų parke po ąžuolais ir liepomis pynė vainikus, puokštes, sveikino ir jais dabino naisiečių Jonų, Janinų ir Rasų galvas.


Rita Žukauskienė
ŠRSKC Naisių filialo informacija



"... Devyni Kupolės žolynai ateitį spės laumės lūpomis prie laužo Joninių naktį, dūmais pakvipusią. Oi Kupole, Kupolėle, trumpiausią naktelę... Margaspalviai Joninių vainikai galvą apjuos vasaros žolynais - visatos ratu nuo raganų kėslų, nuo piktos akies nužiūrėjimo...“
Birželio 23 dieną Kairių pušyno parke vyko Joninių šventė „Kai paparčio žiedas išsiskleis“. Šventė prasidėjo funkcine treniruote, kurią vedė jogos, aerobikos instruktorė Jurga Mikelionienė. Vėliau sportuotojai buvo pakviesti paplaukioti su irklentėmis Kairių ežere.
Šventėje pasirodė ŠRSKC Bridų filialo Pakapės stilizuota kapela (vad. Julius Muliarčikas), Kairių filialo linijinių šokių grupė „Agava” (vad. Raimonda Jucikaitė). Nuostabų pasirodymą dovanojo „SKRABALMAN” – skrabalistas Karolis Šileika (Gargždai, Klaipėdos r.). Šilto klausytojų dėmesio susilaukė populiariosios muzikos atlikėjas Romualdas Juzukonis.
Kairių seniūnijos seniūno pavaduotoja Alma Macijauskienė pasveikino visus susirinkusius, Jonus ir Janinas. Varduvininkams uždėjo ąžuolų vainikus, kuriuos pynė Šiaulių rajono neįgaliųjų draugijos Kairių padalinio moterys. Buvo uždegtas Joninių laužas.
Šventę vedė ir dainavo Kairių filialo meno vadovė Gitana Svirplienė.



Danutė Kazlauskienė
ŠRSKC Kairių filialo informacija


Bazilionų filialo kultūros darbuotojai siunčia video sveikinimą.

&feature=youtu.be


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN