Šiaulių apskrities pareigūnas ir poilsiaudamas pažeidėjų netoleruoja

Naujienos: Teisėtvarka , 2020-07-23 21:46
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šiaulių r.

22 metų kuršėniškis Daumantas Miniauskas Šiaulių apskrities policijoje tarnauja jau beveik dvejus metus. Į šio kolektyvo gretas jis įsiliejo 2018-ųjų rugpjūtį, baigęs Lietuvos policijos mokyklą, kartu su dar dviem kuršėniškiais, su kuriais per gyvenimą kartu žingsniavo nuo pat pirmos klasės.
Daumantas nuo pirmųjų tarnavimo policijoje dienų dirba Patrulių rinktinėje. Vyriausiąjį patrulį kasdieninė rutina užgrūdino ir jau išmokė pajusti bei nuspėti tam tikras situacijas. Kasdieninis aplinkos skenavimas ir jos įvertinimas žvilgsniu tapo įpročiu, kuris vaikino neapleidžia net ir laisvalaikiu.
Liepos 18-ąją Daumantas turėjo išeiginę dieną ir darbavosi sode. Pavakary susiruošė į namus ir pavažiavęs keletą metrų pastebėjo ties kaimynų sodu apsisukti bandantį automobilį „Volkswagen Passat“. Automobilis, važiuodamas atbuline eiga, trenkėsi į tvorą, ją apgadino ir ruošėsi iš įvykio nuvažiuoti. Iš kiemo išpuolusi moteris bandė jam užtverti kelią. Kuo būtų pasibaigusi ši nelygi dvikova, neaišku, bet čia akimirksniu savo automobiliu privažiavo Daumantas. Jam „Volkswagen Passat“ vairuotojas iš karto sukėlė įtarimą, kad yra neblaivus. Prišokęs prie vairuotojo, jis ištraukė automobilio užvedimo raktelius ir įsitikino, kad vairuotojas tikrai neblaivus. Apie tai bylojo jo kūno kalba ir sklindantis alkoholio kvapas. Iškviestas dirbantis policijos pareigūnų ekipažas alkoholio matuokliu vairuotojui nustatė 2,7 prom. girtumą. 60-metis vyras atsidūrė areštinėje, jam dėl vairavimo išgėrus, kai girtumas viršija 1,5 prom., pradėtas ikiteisminis tyrimas. Kužiuose gyvenantis vairuotojas pripažino visą dieną ir dar išvakarėse vartojęs alkoholį, o kaip ir kodėl atsidūrė Kuršėnuose dėl girtumo nebesusivokė.
Nesulaikytas tokio girtumo vairuotojas galėjo ne tik tvorą apgadinti, bet ir ne vieną žmogų pražudyti, jei ne pareigūniškas Daumanto Miniausko instinktas reaguoti ir užkirsti kelią gresiančiai nelaimei. Net ir ne tarnybos metu.



Atstovė spaudai Gailutė Smagriūnienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN