Per dvi dienas sulaikyti du vyrai su daugiau nei 12 000 kontrabandinių cigarečių pakelių

Naujienos: Teisėtvarka , 2020-08-11 20:41
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šiaulių m.

Rugpjūčio 5 ir 6 dieną Šiaulių apskrities policijos pareigūnai pradėjo du ikiteisminius tyrimus dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestintomis prekėmis.
Rugpjūčio 5-ąją Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnų dėmesį patraukė Šiauliuose, Aukšojoje gatvėje, pastatytas automobilis „Nissan Pathfinder“. Pareigūnų nuojauta neapgavo – transporto priemonėje jie rado 5500 pakelių cigarečių be lietuviško pavyzdžio banderolių. Automobiliu besinaudojančiam 58 metų šiauliečiui teko atverti ir kito, tame pačiame kieme stovėjusio, bet jau nevažiuojančio „VW Passat“ dureles. Ten rasti gražiai sukrauti 500 nelegalių cigarečių pakeliai.
Cigarečių savininkas sakė, kad už keletą metų taupytus pinigus iš nepažįstamų asmenų įsigijo kontrabandinių cigarečių, o jas kam nors perpardavęs būtų šiek tiek užsidirbęs. Planas neišdegė, o „užsidirbo“ jis tik baudžiamąją bylą.
Rugpjūčio 6-osios naktį Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnams jau teko turėti reikalų su 40-ečiu šiauliečiu, kuris kontrabandines cigaretes ruošėsi gabenti į Švediją ir ten parduoti. Apie 03.30 val. Šiaulių rajone, ties Kužiais, policijos pareigūnai, bendradarbiaudami su Muitinės pareigūnais, sustabdė automobilį „Ford Transit“. Pravėrus automobilio salono dureles atrodė, kad jis yra tuščias. Bet…. Įrengtose slėptuvėse, po vairuotojo ir keleivio sėdynėmis, po grindimis, lubose, šiaulietis buvo suslėpęs beveik 4000 kontrabandinių cigarečių pakelių. Dar 3000 tokių pat cigarečių pakelių buvo aptikti įtariamojo namų garaže. Taip pat garaže rasta 18 litrų alkoholinio gėrimo, jo kilmei nustatyti paskirta ekspertizė.
Abiems vyrams teks minti policijos ir teismo koridorius. Jiems gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.



Video nuoroda:


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN