Rugsėjo 1-ąją Šilutės gyventojai žinojo, kur galima laisvai įsigyti alkoholinių gėrimų

Naujienos: Teisėtvarka , 2020-09-03 06:17
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šilutės r.

Atsižvelgiant į gyventojų išsakytus pastebėjimus dėl akcizais apmokestinamų prekių laikymo ir realizavimo, 2020 m. rugpjūčio 22 d. pareigūnai apsilankė ir atliko kratas moters, gim. 1976 m., namuose, esančiuose Šilutėje, Tilžės g.
Atidžiai apžiūrėjus 44 -erių moters namus, pareigūnai juose aptiko apie 7 litrus naminės degtinės bei 47 pakelius cigarečių su Baltarusijos Respublikos pavyzdžio banderolėmis. Akcizinių prekių pardavėjai buvo pradėta administracinio nusižengimo teisena.
Tačiau tuo viskas nesibaigė. Moters neišgąsdino jos namuose atliktos pareigūnų kratos, ji savo nelegalią veiklą nusprendė tęsti toliau.
Alkoholio kontrolės įstatyme yra įtvirtintas draudimas prekiauti alkoholiniais gėrimais kiekvienų metų rugsėjo 1 dieną, todėl alkoholio mėgėjai ieško vietų, kur alkoholis prekiaujamas nelegaliai. Kaip ir kasmet, šią dieną, Šilutės rajono policijos komisariato pareigūnai skyrė ypatingą dėmesį prekybos alkoholiniais gėrimais vietų stebėsenai ir priežiūrai.
Pareigūnai nusprendė patikrinti turimą informaciją apie namine degtine galimai prekiaujančius asmenis, tame tarpe ir minėtą adresą, Šilutėje, Tilžės g.
Įtarimai apie galimą nelegalią alkoholio prekybą pasitvirtino. Pareigūnai pastebėjo iš 44 -erių moters namų vienas po kito išeinančius 3 asmenis, pas kuriuos apžiūros metu buvo rasta naminė degtinė. Nustatyta, kad moteris šiems asmenims bendrai realizavo 1,2 litro naminės degtinės, todėl pareigūnai nedelsiant atliko kratą minėtos moters namuose ir rado dar apie 7 litrus naminės degtinės.
Dėl šio įvykio pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už neteisėtą naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) ir aparatų jiems gaminti gaminimą, laikymą, gabenimą ar realizavimą moteriai gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.
Policija ragina gyventojus nelikti abejingiems daromiems teisės pažeidimams ir apie jiems žinomas panašaus pobūdžio nusikalstamas veikas pranešti.



Komunikacijos poskyrio vyresnioji specialistė Lina Banienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN