Sulaikytas klaipėdietis įtariamas neteisėtai disponavęs šaudmenimis (Video)

Naujienos: Teisėtvarka , 2020-09-23 17:58
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Klaipėdos r.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (VPK KPONTV) pareigūnai, bendradarbiaudami su Klaipėdos m. PK tyrėjais, su įkalčiais sulaikė asmenį, kuris įtariama neteisėtai disponavo šaudmenimis.
Klaipėdos apskrities VPK KPONTV gauta informacija, kad vienos Klaipėdos įmonės, kurioje teikiamos įvairios metalo apdorojimo paslaugos, savininkas neteisėtai disponuoja šaudmenimis bei šaunamaisiais ginklais.
2020 m. rugpjūčio mėn. Klaipėdoje, Minijos g., uostamiesčio pareigūnai sulaikė 25 m. amžiaus, anksčiau neteistą, šios įmonės savininką. Tą pačią dieną atlikus kratą asmens naudojamame automobilyje rastas 31 šovinys „7,65 Browning“ bei 2 tūtelės.
Tęsiant tyrimo veiksmus kratos metu pastarojo gyvenamojoje vietoje Klaipėdoje, Naikupės g., rastas deaktyvuotas automatas „AKS 74U“ su dėtuve bei daiktas, panašus į minos korpusą su sprogstamosios medžiagos pėdsakais. Rasti objektai perduoti tirti ekspertams.
Įtariamajam anksčiau buvo išduotas leidimas „C“ kategorijos šaunamiesiems ginklams ir jo vardu registruotas dujinis pistoletas. Sulaikytasis nurodė, kad pastarąjį yra praradęs.
Įtariamasis buvo uždarytas į areštinę, jam paskirta kardomoji priemonė – suėmimas, kuri vėliau pakeista į rašytinį pasižadėjimą neišvykti bei įpareigojimą periodiškai registruotis policijos įstaigoje.
Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuratūra.
Už neteisėtą disponavimą šaudmenimis baudžiama areštu arba laisvės atėmimu iki 5 metų.
Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.


Video medžiaga:


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN