Nesėkmingos vairavimo pamokos vogtais automobiliais

Naujienos: Teisėtvarka , 2020-09-28 19:42
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šiaulių r.

Kai gegužės 26-osios rytą į Šiaulių apskrities policiją kreipėsi Radviliškyje, Maironio g., gyvenantis vyras, po nakties gyvenamojo namo kieme neberadęs savo automobilio „Toyota Land Cruiser“, Radviliškio rajono policijos komisariato pareigūnai įtarė, kas jį galėjo pavogti, nes vagystės bruožas buvo labai pažįstamas. Pavogtasis automobilis nakčiai buvo paliktas neužrakintas. Jame buvo palikti ir atsarginiai užvedimo rakteliai, automobilio dokumentai, bei piniginė su banko kortelėmis.
Pradėjus minėto automobilio vagystės tyrimą, buvo sulaukta pranešimo iš Radviliškio r., Mažulių k. Čia gyvenanti moteris pranešė apie pasikėsinimą pavogti jos automobilį „Opel Astra“, kuris naktį buvo paliktas taip pat neužrakintas.
Radviliškio rajono policijos komisariato pareigūnai net neabejojo, kad tai bus tų pačių jaunuolių, kurie vasario mėnesį buvo sulaikyti irgi po neužrakintų automobilių vagysčių.
Tada vaikinus naktiniam žygiui ir nuotykiams įkvėpė alkoholis. Prie jo reikalų su teisėsauga jau ir anksčiau turėjusi trijulė prisėdo vasario 27 -osios vakare.Degtinę užgeriant alumi, buvo pasiektas toks lygis, kad nutarta kilti į žygį senukų daužyti arba automobilių švarinti. Vyrukai sėdo ant dviračių ir, jais numynę keletą kilometrų, atsidūrė netoliese esančiame Karčemų kaime. Tikėdamiesi gero laimikio, jie įsisuko į vieno namo kiemą ir surengė čia tikrą pogromą – buvo išdaužti penkių automobilių stiklai. Ilgapirščiai pasisavino 5 eurus, navigacijos įrenginį, namų raktus, automobilio remonto įrankius. Kadangi laimikis netenkino, įpykusi trijulė užsuko dar ir į netoliese esantį sodo namelį. Jo langai nuo vaikinų smūgių išbyrėjo, vidus buvo smarkiai nuniokotas, daužant į sieną uogienes ir indelius su šaldytomis uogomis.
Po tokio siautėjimo nuotykių ieškotojai sumanė pasivažinėti automobiliu, kurio nė vienas neturėjo. Sprendimas greit buvo sugeneruotas – revizavę keletą kiemų, viename jų aptiko neužrakintą automobilį „Audi 80“, kurio užvedimo spynelėje kyšojo užvedimo rakteliai. Prie vairo sėdo neblaivus 17-metis, kuris teisės vairuoti net nėra įgijęs. Kadangi vairuotojas be patirties, tad kelionė greit pasibaigė – Arimaičių kaime automobilis įklimpo. 17-metis kartu su 18-mečiu savo draugu, palikę automobilyje miegantį 29-metį bendrininką, grįžo į Karčemas ir analogišku būdu pasisavino kitą automobilį - „VW Sharan“. Šis namo kieme stovėjo irgi neužrakintas ir su užvedimo rakteliu spynelėje. Jaunuoliai juo nuvažiavo pasiimti Arimaičių kaime vogtame automobilyje jų laukiančio draugo ir patraukė toliau į gastroles. Tačiau jos vėl netikėtai nutrūko – automobilis užgeso. Nevaliodama jo užvesti, trijulė pėsčiomis grįžo į Karčemas, sėdo ant savo čia paslėptų dviračių ir parmynė į namus.
Netrukus naktiniame žygyje dalyvavusi trijulė buvo sulaikyta. Vaikinai atsidūrė areštinėje, dėl padarytų vagysčių jiems buvo pareikšti įtarimai ir skirta kardomoji priemonė, nesusijusi su laisvės atėmimu.
Tad kai Radviliškio rajono policijos komisariato pareigūnai sužinojo apie gegužės 26-osios neužrakintų automobilių vagystes, tiesiai nuvažiavo į Linkaičius pas 17-metį į namus. Vaikinas prisipažino, kad naktį dalyvavo neužrakintų automobilių paieškoje ir jų vagystėje. Tik šįkart dviese, su 18-mečiu savo draugu.Po kelerių valandų policijos pareigūnai sulaikė ir pastarąjį.
Jų naktinio žygio pradžia buvo lygiai tokia pat kaip ir vasarį. Iš pradžių medžių paunksmėje buvo maukiamas alus, po to kilo noras pasivažinėti automobiliu, tad dviračiais išvažiavo ieškoti, kurį automobilį be problemų galima būtų pasisavinti. Radviliškyje suradę nerakintą „Toyota Land Cruiser“, dviračius įkėlė į jį ir pataukė į gastroles. Prie vairo vėl sėdo teisės vairuoti dar neįgijęs 17-metis. Ką gi, vairavimo pamokos vogtais automobiliais nieko nekainuoja. Pabuvoję Šeduvoje, Raudondvaryje, jie sustojo Mažulių k. esančiame griovyje. Vairavimo įgūdžių neturintis nepilnametis nesuvaldė automobilio ir jis įklimpo griovyje.
Ir vėl vaikinus išgelbėjo jų dviračiai, kuriuos jie vežėsi pavogtuoju „Toyota Land Cruiser“. Palikę automobilį ir dviračiais pavažiavę iki artimiausios Mažulių k. esančios sodybos bei kieme radę neužrakintą „Opel Astra“, pabandė jį užvesti, tačiau nepavykus to padaryti, jie paliko iš kiemo išstumtą automobilį likimo valiai, sėdo ant dviračių ir parmynė namo į Linkaičius.
Šįkart vėl pradėti du ikiteisminiai tyrimai dėl vagysčių. Teismas priėmė sprendimą jaunuolius izoliuoti nuo visuomenės. Nepilnametis suimtas dviem, jo draugas - trims mėnesiams.


Atstovė spaudai Gaila Smagriūnienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN